Age of Conan

Age of Conan: Rise of the Godslayer

Age of Conan, een game die wij eigenlijk te danken hebben aan Robert Howard, een schrijver met enorm veel talent en die fantasie werkelijkheid kon maken. De Amerikaan geboren in Texas schreef in zijn korte leven verschillende genres van verhalen, voornamelijk fantasy en historische fictie. Zijn meest bekende werken waren Conan de barbaar en Solomon Kane. Nu tientallen jaren later wordt er opnieuw leven geblazen in de Conan personage doormiddel van een videogame.

In 2008 verscheen Age of Conan: Hyborian Adventures, een massively multiplayer online role-playing game (MMORPG), ontwikkeld door de Noorse video game ontwikkelaar Funcom. De fantasie wereld van het spel wordt door drie machtige landen geregeerd: Aquilonia, Cimmeria en Stygia. Jij speelt als slaaf in deze wondere wereld en spoelt op één of andere dag aan op het strand. Vervolgens begint het lange avontuur waarin jij jouw personage kunt vormgeven. In de wereld van Hyboria gaat het er alleen niet rustig aan toe. Er zijn conflicten tussen krijgers, tussen de gilden en tussen hele naties.. en jij bevind je hier midden in.

Nu 2 jaar later is er een expansion pack verkrijgbaar genaamd Rise of the Godslayer. Deze expansion pack moet ervoor zorgen dat er een nieuw leven in de Age of Conan game wordt geblazen. Is de ontwikkelaar hierin geslaagd? Dat kom je te weten in het vervolg van deze recensie.

Allereerst wil ik je toch nog even kennis laten maken met de groepen mensen die in Hyboria leven. Zoals ik net al zij zijn dit de Aquilonia, Cimmeria en Stygia. De Aquilonians is een goedwillend volk met een koninkrijk dat ook wel de Bloem van het Westen wordt genoemd. Het is een land van welvarende steden, grote rijkdom en verlichte cultuur waarin geen geloof word onderdrukt. De Commerians zijn een barbaars volk met een eigen cultuur. Zij geloven in kracht die ze bij de geboorte krijgen om de beproevingen van het leven te doorstaan. Buitenstaanders komen bij dit volk maar moeilijk in ‘circle of trust’. En als laatste zijn er nog de Stygians. In tegenstelling tot de andere koninkrijken geven de stygians weinig om wat er buiten hun grenzen gebeurd. De stygians zijn een oud volk, geboren uit een cultuur meer dan 1500 jaar ouder dan hun naburige koninkrijken in het noorden. De Stygians zijn sluw, intelligent en behendig. Ze kennen geen brute kracht, zwaarden en bijlen zijn de kenmerken van een barbaar, niet van een beschaafd mens.

Veel nieuwe content

De Rise of the Godslayer zorgt niet alleen voor nieuwe content maar ook nieuwe playfields waaronder Khitai. Khitai is een nieuw keizerlijk met een oostelijk sfeertje In en rondom dit grootste speelveld kun je genieten van de Oosterse architectuur en bijzondere natuur. Door de komst van Khitai gaat er een nieuwe wereld voor je open met een geheel nieuw en spannend avontuur. Je begint het verhaal als inwoner van de stad die zich met alle hektiek rondom het keizerrijk wilt bemoeien. Deze chaos is ontstaan nadat het volk hun god is kwijtgeraakt en verschillende groepen in staat zijn tot een oorlog. Jij zult bij beide kampen onderzoek moeten doen of aanvallen moeten uitvoeren, hierdoor wordt jij in de lopende strijd meegezogen.

De Expansion pack levert ook nieuwe guest die je kunt uitvoeren. Bij Guest moet je denken aan iemand met zijn problemen helpen of keuzes die worden gesteld wat bepalend zal zijn voor het gevolg dat komen gaat. Door een guest met succes te voltooien kun je advancement points verdienen dat bevorderlijk is voor je stats.

Uiteraard loop je er in Khitai niet als barbaar bij en wordt je in een nieuw oosters jasje gehesen. Door het uitvoeren van opdrachten en dergelijke krijg je de mogelijkheid om nieuwe items aan te schaffen waaronder kledij. Als wij alles op een rijtje mogen zetten welke vernieuwingen Rise of the Godslayer te bieden heeft dan gaat dit heel ver. Een totaal nieuw verhaal in een nieuwe wereld, meer guests en faction guests zorgen voor vele extra uren aan speelplezier. Maar denk ook aan nieuwe wapens en andere features en niet te vergeten een verbeterde gameplay.

Kort samengevat is Rise of the Godslayer een volledig nieuwe game en leef je als inwoner van de stad Khitai i.p.v. de barbaarse slaaf. Wel voelt alles als vanouds aan en kreeg ik regelmatig het gevoel of ik dit al eerder had gedaan. Iedereen die Age of Conan eerder heeft gespeeld en er veel plezier aan beleefde raad ik je deze expansion pack zeker aan. Voor een kleine 25 euro krijg je een geheel nieuwe wereld en nieuwe verhaallijn waar je een hele lange tijd zoet mee zult zijn. Grafisch is de game ook ijzersterk en heb ik haast geen last gehad van laadtijden. Uiteraard ligt dit ook aan het feit op wat voor computer je de game speelt. De minimale eisen zijn behoorlijk hoog dus een computer met wat paardenkracht heb je wel nodig!

  • Nieuw indrukwekkend keizerrijk
  • Hoop nieuwe content
  • Niet duur in aanschaf

 

  • Hoge systeemeisen verreist

79/100

About the author