Alan Wake The Signal

Alan Wake: The Signal

Het verhaal gaat verder in Alan Wake: The Signal DLC, dit leek mij ook een sterk plan nadat Remedy ervoor zorgde dat Alan Wake eindigde met een open en een gesloten einde. Het mooie hiervan is dat de mensen die het verhaal zo mooi mogelijk hebben gelezen en gevolgd , erg benieuwd zijn wat er nu gaat gebeuren. Om zo weinig mogelijk spoilers te vertellen zal ik het kort houden maar wel krachtig.

De eerste vraag word natuurlijk gelijk gesteld, is het je geld waard om deze DLC te kopen ? Dat antwoord hierop is duidelijk , Ja! Het spel begint krachtig waar het met Alan Wake eindigde, je pakt de draad weer snel op ook al heb je het een paar weken niet meer gespeeld. Ze houden het spel erg mysterieus en vanaf het begin van deze DLC krijg je al een wapen en een zaklamp in je handen en begint het schieten al gelijk. Een aantal vernieuwingen deden plaats wat je nog niet eerder had gezien maar om spoilers te verklappen moet je dat zelf gaan beleven en uitzoeken.

The signal, zo luid de DLC van Alan Wake. Het signaal ga je volgen, hij die de stem aan je door geeft via een telefoontje geeft je hints hoe je bij diegene kan komen. Je bent helemaal alleen op de wereld en alles is uitgestorven, behekst, vernield of vervloekt. Jij wilt weten wie diegene is aan de telefoon, misschien kan die je helpen wat er nu allemaal gebeurd is met jezelf en met de hele wereld van Bright Falls.

Gameplay

De gameplay is niets veranderd alleen zijn de levels heel anders dan je gewend ben, dus meer variatie is een dik pluspunt want ik uit de DLC kan opmaken. Je komt oude bekende tegen, je komt oude locaties tegen en dat maakt dit spel zo speciaal. Je onthoud vele locaties waardoor het gewoon weer leuk is om deze terug te zien en te ondekken wat er deze keer mis is. Op vele nieuwe locaties zijn een hoop tools te vinden, daarmee wil ik vertellen dat er dus een hoop kogels te vinden zijn wat fijner aanvoelt. Bij de hoofd-game, zo noem ik het maar even, had je vaak dat je zuinig moest zijn met je kogels. Misschien hebben de makers hiervan geleerd want in de DLC is genoeg te vinden van batterijen tot aan kogels. De checkpoints ben ik wel teleurgesteld in, die bevinden zich te weinig in het spel waardoor je stukjes over moet doen als je weer in paniek uitbreekt als er 10 man om je heen staan. Vaak is de beste manier om zo snel mogelijk door te rennen en geesten proberen te ontwijken voordat je blijven spawnen. Ik had namelijk het gevoel dat op bepaalde plekjes de vijanden steeds terug keerde.

Het verhaal blijft nog steeds waanzinnig goed en je ziet het verleden van Alan voorbij gaan met denkbeeldige geesten. Je zult je ogen uitkijken hoe ze het allemaal hebben bedacht en hoe het verhaal steeds uitgebreider word want elke keer krijg je weer meer te weten over het verleden, maar ook de toekomst. Je doet ongeveer rond de 2 uur over de DLC als je lekker alles wil gaan zoeken en uitvinden. Dat is niet erg lang maar het maakt het spel wel spannend, vooral het einde.

Verdict

Dus mijn conclusie is dat Alan Wake, de eerste DLC Episode, een goede en sterke kant heeft en laat het verhaal weer heerlijk bloeien met vooral weer een spannende conclusie. Dus pak het kaartje uit je Alan Wake game, want de meeste hebben deze DLC gratis kunnen downloaden doordat ze de Limited Edition hebben gekocht, waaronder ik.

  • Variatie in omgevingen
  • Verhaal
  • Geluid en Muziek

 

  • Weinig checkpoints
  • Te Kort

83/100

About the author