Assassins Creed Brotherhood

Assassin’s Creed: Brotherhood

Onze held Ezio is weer begonnen aan een gloednieuw avontuur. Dit avontuur, dat de naam Assassin’s Creed: Brotherhood draagt, is het derde deel in de Assassin’s Creed serie. Zal dit derde deel ons weer omver blazen? We denken van wel, maar voordat we conclusies gaan trekken gaan we eerst even de game onder een aantal hevige gametests ondervinden. Zie hier het resultaat!

Verhaal

Assasssin’s Creed: Brotherhood pakt het verhaal op waar ze in deel twee waren gebleven. Net wanneer Ezio het gevoel krijgt dat alles voorbij is en hij kan genieten van zijn wel verdiende rust wordt Monteriggioni belegerd door Cesare Borgia, in deze strijd sneuvelt Mario, de villa van Ezio werd volledig verwoest en valt “de appel” in handen van Cesare.

Ezio krijgt spijt dat hij Rodrigo Borgia in leven liet, en zo met behulp van zijn zoon en dochter het corrupte regime kon voortzetten. Het verhaal springt drie jaar vooruit in de tijd, Ezio is inmiddels een “Master Assassin” met als thuishaven Rome waar hij vastberaden is zijn oom Mario te wreken.
Ezio krijgt in dit deel wederom te maken met een aantal oude bekenden: Leonardo da Vinci, Niccolò Machiavelli en Catherina Sforza.

Gameplay

De gameplay is nog weer wat verder verfijnd, de besturing is lekker intuïtief en naar mate de tijd vordert gaat alles eigenlijk vanzelf. Tijdens freerunnen kun je als een ware acrobaat over de daken rennen. Heb je echter al wat gadgets van Leonardo da Vinci gekocht dan wordt het alleen maar leuker, je klimt nog makkelijker en niks is meer onbereikbaar voor onze acrobatische held. Uiteraard gaat het in Assassin’s Creed: Brotherhood niet alleen om het klimmen en klauteren, vaak kom je namelijk een stuk verder door je onopvallend te gedragen en je omgeving te gebruiken, of om een keer bijvoorbeeld een aantal schone dames in te huren om de bewakers af te leiden.

De wapenkeuze is enorm en gevarieerd, elk wapen heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Zo maak je veel meer schade met een bijl dan met een zwaard, maar ben je veel minder wendbaar. Nieuw in de game zijn de kruisbogen en het vuurwapen. Bij Assassin’s Creed: Brotherhood gaat het om keuzes maken: ben ik gewelddadig en aanwezig of ben ik onzichtbaar en schakel ik mijn doelen geruisloos uit? Kies je voor de eerste manier, dan ben je als snel berucht en hangen er wederom overal gezocht posters die je dan weer moet verwijderen om je beruchtheid te verlagen. Naast deze overeenkomst met eerdere delen kan je uiteraard ook volop de stad restaureren en word er over tal van historische gebouwen en personen informatie verstrekt welke word samengebracht in de in-game encyclopedie.

Een leuk nieuw extraatje is dat je je leger van assassin’s op missies kan sturen door geheel Europa, deze missies variëren van een moordaanslag, een schat vinden, tot het bewaken van een belangrijk persoon. Deze missies hebben verschillende niveaus afhankelijk van de missie. Naarmate je recruten vaker gemoord hebben verdienen ze XP en kunnen ze steeds moeilijkere missie aanvaarden. Is de missie geslaagd dan ontvang je daar florijnen voor, de bedragen kunnen enorm oplopen dus dit is zeker de moeite waard. Maar gaat het mis, dan kan je assassin ook vermoord worden. Het is dus noodzakelijk om goed te doseren.

Presentatie

Grafisch is de game van hoge kwaliteit, van lag is absoluut geen sprake. Ook zijn de laadtijden acceptabel. Tijdens het spelen van de game is het spel wel geteld één maal vastgelopen. De menu’s zijn eenvoudig te bedienen en de in-game landkaart is duidelijk leesbaar. De audio is wederom ook weer prachtig, geluiden zijn zuiver en alles klopt. Zet het volume van je surroundsetje op tien en je waant je in het Rome van 1503. De gesprekken van de Romeinen op straat, de preken van de stadswachten of de avances van de Courtisanes, alles is perfect. Het is allemaal glashelder, bovendien valt men niet al te snel in herhaling, dit in tegenstelling tot andere games.

Multiplayer

In dit deel kan je voor het eerst online een multiplayer variant spelen. Je sluit je aan bij de assassin’s of bij de tempeliers en kan je kiezen uit een aantal verschillende karakters. Elke tempelier en assassin heeft zijn eigen wapens en krachten. De bedoeling van de multiplayer is dat je de online vijanden vermoordt om punten te verdienen en door te levelen tot niveau 50. Het eerste wat opviel was de enorm lange tijd die nodig was om een game te vinden. De game is nieuw maar het koste soms tot vijftien minuten om een game te vinden die van start wilde gaan (let wel dit met een volledig open verbinding geen NAT problemen etc.).

Wanneer de opstart problemen achter de rug waren ontpopte zich een heerlijk kat en muis spel welke zich steeds in een andere stad afspeelt. Je krijgt online steeds nieuwe contracten van mensen die je moet omleggen, het betreft hier de andere gamers die op hun beurt een contract hebben met jou naam erop. Het is dus mogelijk om tijdens de jacht afgemaakt te worden. Heel erg basic maar héél erg vermakelijk en leuk om te doen vooral in een private match met vrienden, want zeg nu zelf, wat is er nou leuker dan je beste online maatje een mes in z’n rug te steken,….niets toch?

Verdict

Ubisoft is er wederom in geslaagd de lat een stukje hoger te leggen, een regelrechte topper zo kun je deze game kort maar krachtig samenvatten. Beeld, geluid en gameplay zijn fantastisch en staan garant voor uren gameplezier. De multiplayer variant is een welkome uitbreiding en zorgt voor dat kleine beetje extra meerwaarde wat de puntjes bij deze game op de i zet.

  • Intuïtieve besturing
  • Zeer grote wereld
  • Weinig laadtijden
  • Eenvoudige maar goede multiplayer

 

  • Online lange laadtijden

95/100

About the author