Bakugan

Bakugan Battle Brawlers

Pokèmon was keigaaf. Digimon was ook wel leuk. Yu-Gi-Oh bracht weer een stijgende lijn. Toen kreeg je weer allerlei andere gekke zooi. Nu is Bakugan ook een van die dingen. Met kaartjes gooien en dan balletjes erop gooien waardoor er gekke monstertjes uitkomen. Heeft het de stijgende lijn van leuke zooi voortgezet of heeft het voor een dalende lijn gezorgd binnen het genre? Lees hier de beoordeling van Bakugan Battle Brawlers!

Bakugan is een soort van Pokèmon, alleen dan voor onze favoriete generatie van nu. Van wat ik weet razend populair onder de jeugd van nu. Wat voor ons Dragon Ball Z en dat soort series waren, is voor hun Bakugan en bijbehoren. De serie werd uitgezonden op het oude Jetix, wat nu Disney XD is. Leuk, maar ook leuk als game?
In het spel begin je met het maken van een eigen karakter. Kleren kiezen, looks veranderen en je hebt zojuist een Ash of Goku look-a-like gemaakt. Tenminste, dat was mijn aspiratie. Je avontuurtje vervolgt zich met een te gekke Bakugan. Een Bakugan is een ronde bal waaruit een monstertje komt. Jij krijgt een speciaal soort Bakugan uit de zogenaamde Doemdimensie en deze Bakugan is volgens omstanders en maatjes van je zeer agressief. Is dat even balen?

Bakugan! GA!

Het verhaal is vrij simpel. Je krijgt met je Bakugan een stel tegenstanders voorgeschoteld die je moet verslaan. Het zijn vooral tegenstanders uit de serie met jou als uitzondering. Je komt Dan, Runo en allerlei andere figuurtjes tegen. Supergezellige mensjes als ze zijn ga je eerst met ze knokken. Anders ben je de moeite niet waard. Na dit onthult zich de werkelijke intentie van sommige Bakugan spelers. Hoe intrigerend, een vijand die de wereld wilt overnemen! Hoe doet hij dit? Wel, door middel van nog een Bakugan uit de Doemdimensie. Wat een eng figuur is het toch. Je participeert in verschillende toernooien en leert nog meer vijanden kennen. Wel mag je deze bestrijden op verschillende speelvelden, waar sommige Bakugan een voordeel hebben. Dit komt door hun element; aarde, vuur, water, lucht, duisternis en licht. De moeilijkheid stijgt! Je vecht tegen veel dezelfde figuren en op den duur ken je alles op je duimpje. Hier en daar leer je wat maatjes kennen en daarnaast kan je ook het park bezoeken voor wat vriendschappelijke knokpartijtjes. Als je jezelf te zwak vindt, kun je nieuwe kaarten kopen om jezelf te versterken. Dit is natuurlijk wel gemakkelijk, alleen het vrouwtje dat deze spullen verkoopt is wat minder chill. Bij alles wat je koopt hoor je het volgende zinnetje; ‘’Bedankt voor je bezoek!’’. In het Nederlands is dit onwijs tergend, ook in andere talen. Ik heb die vrouw wat aan willen doen, wat ik hier niet zal vermelden.

Ik ga winnen!

Dat is mijn start zinnetje. Onoverwinnelijk voel je jezelf als je die poortkaart neerlegt, je Bakugan keihard erop schiet en dan zak je in elkaar. Een hopeloze animatie die zichzelf elke keer weer herhaalt als je dat balletje gooit en wat zich ook herhaalt wanneer je gaat knokken. In plaats van dat ze elke keer een andere animatie doen, blijven ze hetzelfde doen. Het wordt een klein beetje saai. Het gevecht start, je ziet je G Power. Dat is de kracht van je Bakugan zonder toevoegingen. Heb je een beetje strategisch inzicht, dan gebruik je een bepaalde kaart om zijn G Power te verhogen. Het draait ook om wie de hoogste G Power aan het einde van de rit heeft. Nu zijn mijn Bakugan uiteraard super sterk. Na het zien verdubbelen van mijn G Power voel ik mij een echte man. Alleen dan komt het zo vermakelijk stuk waarbij er een event komt. Zo krijgt de tegenstander ook nog een kans. Dit kan op 3 verschillende manieren. Een Power gevecht waarbij je als een malle je stickjes zo snel mogelijk heen en weer moet bewegen en dit werkt met verschillende moeilijkheidsgraden. Zo heb je ook nog een Timing gevecht waarbij je bepaalde knoppen op het juiste moment moet indrukken en mijn persoonlijke haat gevecht; Het Schietgevecht. Hierbij moet je je element kapotschieten met de triggers van je controller. Helaas lijkt het alsof de computer hier supergoed in is, maar soms maak je een kans omdat je zoveel G Power hebt dat de computer niet eens in de buurt komt. Hoera voor mijn Bakugan. Trouwens, als je de Bakugan gooit, kan je bijsturen om zo je tegenstander zijn Bakugan te beschadigen. Daarnaast kan je allerlei power ups oppakken in het speeldveld waardoor jou Bakugan sterker wordt of beschermd wordt. Zo blijft het de komende jaren doorgaan als je het spel graag speelt. Als je genoeg beurten speelt, krijg je superschoten. Hierdoor wordt je Bakugan versterkt of het speelveld gemanipuleert.

Ik heb gewonnen! Yea!

Nu we hebben gewonnen krijgen we weer wat leuke animaties. Op den duur worden ze echter erg saai en raak je verveeld. De meeste variaties die ik heb gezien is op mijn eigen Bakugan en dat waren ze er op zijn meest twee. Beetje jammer, sinds het ook weer niet zo moeilijk is om verschillende dingen te verzinnen. Ter plekke kon ik zelfs nog verschillende dingen verzinnen die ze hadden kunnen toevoegen bij bepaalde Bakugan. De graphics zijn van Wii kwaliteit, alleen dan wat gestroomlijnd en mooier afgewerkt. Uiteraard verwacht je ook niet de meest boeiende grafische hoogstandjes voor dit spel, maarja, het oog wil ook wat. Dat kon dit spel echter niet afleveren. Daarnaast zijn die tergende stemmetjes elke keer opnieuw heel irritant. Telkens hetzelfde zinnetje, telkens hetzelfde verkoopzinnetje, telkens dezelfde dit, dat. Het blijft doorgaan tot in de oneindigheid. De hoge stemmetjes zijn teveel van het goede en daar werden mijn oortjes niet vrolijk van. Ik had graag een mannelijke stem bij mijn karakter gewild. Niet een stem van een kind dat op de stoep valt en begint te huilen. Het is jammer, maar waar, heel veel kwaliteit zit niet in het spel afgeleverd op het gebied van audiovisuele technologie, maar het is ook duidelijk dat het hier niet om draait in dit spel.

Verdict

Het is heel jammer, maar dit spel doet de serie geen eer aan. Als die te behalen viel overigens. Het spel verveelt snel door de vele herhalingen. Speelgebieden telkens opnieuw, karakters telkens opnieuw, zinnetjes met totaal geen variatie en je ziet overal dezelfde Bakugan. Verveling overheerst in dit spel en dat was ook echt wel te merken toen ik begon. Ik heb het echt een kans gegeven, maar zelfs al speel je dit spel heel je leven lang, dan kom je nog steeds tot de conclusie dat er overmatig veel herhaling is. Daarnaast is het audiovisueel ook totaal niet boeiend. Het spel levert echter wel af wat het zou moeten afleveren. Het geeft een authentieke Bakugan feel en daarnaast is het waarschijnlijk wel een leuk spel voor de kinders onder de leeftijd van 10 of iets dergelijks. Daarnaast is er nog wel een klein puntje wat mij bij deze game bezig hield. Zeer goed beschreven achievements die voor zeer makkelijke gamerscore zorgen. Dat was mijn motivatie om deze game te blijven spelen.

  • Leuk voor de kinderen
  • Aanvulling op de tv serie
  • Grappige cutscenes

 

  • Saaie animaties, dialogen, gebieden, wezens en tegenstanders.
  • Weinig variatie in animaties, dialogen, gebieden, wezens en tegenstanders.
  • Flinterdun verhaal

50/100

About the author

Geef een reactie