Beaterator

Beaterator

Normaal gesproken bespreken we in een recensie over een game diverse aspecten. Maar hoe gaan we dit doen over een spel dat eigenlijk een programma is om muziek mee te maken? Heel simpel. We behandelen de drie sessies die je kunt gebruiken in Beaterator. Het is niet al te onbelangrijk om te melden, Beaterator is ontwikkeld door Rockstar Games in samenwerking met één van de “grootste” producers van dit moment, namelijk Timbaland.

Timbaland heeft special voor deze samenwerking diverse tracks en samples gemaakt zodat jij die kan gebruiken in je eigengemaakte muziek! Beaterator is eigenlijk een vrij simpel programma om te gebruiken, als je het onder de knie hebt! In een mum van tijd zet je, je eigen “beat” in elkaar. Die nog redelijk goed klinkt! Maar mocht je nooit eerder een dergelijk programma gebruikt hebben zul je het wellicht moeilijk te begrijpen vinden.

De drie sessies die te gebruiken zijn, zijn Live Play, Studio Session, en Song Crafter. Om eerlijk te zijn, zijn het gewoon drie moeilijkheidsgraden. Live Play is voor de beginneling, en Song Crafter is voor de doorgewinterde Beat makers. Laten we bij het eenvoudigste beginnen.

Live Play

Met één druk op de knop, binnen een aantal seconden een eigen song gemaakt te hebben. Dat is de hoofdgedachte achter Live Play, want het is werkelijk zo eenvoudig. Via meerdere schermen worden verschillende beats, tracks, loops en samples aangeboden. Deze worden dan ook zeer duidelijk en, wederom, simpel aangegeven. Ik was verbijsterd hoe uitgebreid Beaterator is, er zijn wel honderden tracks en loops beschikbaar in diverse genres. En ik als totale “noob” met beats maken kreeg al snel het DJ gevoel nadat ik met de Live Play sessie een lekker en soepel lopende beat gemaakt had!

Studio Session

Een tree hoger dan Live Play is Studio Session. Het is net wat uitgebreider met mogelijkheden dan de eerder genoemde sessie. Je krijgt hier meer tabs voor de kiezen waarmee je, je gemaakte beat nog verder kan uitbreiden.

Song Crafter

Waar pure magie werkelijkheid wordt. In deze modus kun je uiterst technisch te werk gaan. Hier kun je beats, drums, vocals en hippe melodieën achterelkaar zetten. Je zou ook nog een verschil kunnen maken in de melodieën van het refrein en het couplet. Ik vond het nog aardig gecompliceerd maar uiteindelijk kwam er toch nog iets moois uitrollen. Ben je een echte “Beaterator” dan zou je met de honderden beschikbare loops op het virtuele notenblad helemaal los kunnen gaan.

Verdict

Beaterator is erg leuk om zo nu en dan eens een leuke beat gemakkelijk in elkaar te draaien. Vooral de Live Play en Studio Session zijn hier geknipt voor. Ik betrapte mezelf tijdens een treinreis erop dat ik lekker op mijn eigen beat los aan het gaan was. Terwijl omstanders raar naar mij keken. Enfin, er is voldoende keuze uit loops en beats en dat uit een uiteenlopende R&B, Hiphop, garage, Rock&Roll catalogus.

  • Overzichtelijke menu’s.
  • Groot aanbod loops en beats.
  • Snel je eigen muziek maken.
  • Leuk voor onderweg.

 

  • Lastig om snel onder de knie te krijgen.
  • Misschien wel te uitgebreid…

77/100

About the author

Geef een reactie