Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2

Eindelijk! Call of Duty: Modern Warfare 2 is te koop en dat beloofd dus volop schieten en kills maken. Is deze game wel echt zo goed en maakt Modern Warfare 2 alle verwachtingen waar? Wij van Nextgamer proberen Modern Warfare 2 objectief te bekijken en ons cijfer te beoordelen op wat we te zien krijgen en het te vergelijken met Call of Duty 4. Hierbij gaan we natuurlijk een paar vragen beantwoorden zoals; Is de multiplayer echt ijzersterk? Heb ik ook wat aan het spel als ik niet online kan? Lees de antwoorden en nog veel meer in het vervolg van deze recensie.

Singleplayer

Iedereen kent de singleplayer van Call of Duty 4 wel en eigenlijk heb je dat ook wel nodig als je het verhaal in Modern Warfare 2 wilt begrijpen. Na de dood van Zakhaev zul je vijf jaar later opnieuw een oorlog tegen de Russen moet uitvechten. Je wordt van alle informatie voorzien in een mooi intro filmpje die terugblikt op de gouden tijden die we in Call of Duty 4: Modern Warfare hebben meegemaakt. In Modern Warfare 2 zul je het personage Roach een paar keer bespelen en is je uiteindelijke doel om hun nieuwe leider Makarov uit te schakelen. Dit gaat vanzelfsprekend niet zo makkelijk en zul je vele omwegen moeten maken en veel tegenslagen te voorduren krijgen.

Wie denk om lekker relax de compaign uit te spelen heeft het helemaal mis. Het is net een waterbaan die je alle kanten op slingert. Van de ijsbergen naar de woestijn en weer terug. Ook zou ik alvast duiklessen nemen, want één van de missies zul je vanuit onderwater moeten opereren. Op het eerste gezicht lijkt het dus één grote bol wol die in de knoop zit. Wat Infinity Ward hier aan doet? Gewoon lekkere filmpjes tussen de missies door jassen om zo er achter te komen waarom je nu eigenlijk steeds op een andere plek je missies moet voltooien. Hierbij kunnen we dus stellen dat het met de verhaallijn dik in orde zit.

De verschillende missies zitten dus boordevol geweld en drukte, en af en toe raak je gewoon in paniek, omdat je niet meer weet waar je moet kijken. Zo is er een missie in Burger Town waarbij je op een dak van een fastfood restaurant zit en je jezelf moet verdedigen totdat je er letterlijk bij neer valt. Één keer concentratieverlies en je zult je familieleden moeten achterlaten en alleen in de hemel moeten overleven. Maar voordat het zover is, zul je raketten, RPG’s en tal van wapens moeten gebruiken om überhaupt veilig terug te keren. Uiteraard naar vele tegenstanders vermoord te hebben zul je worden opgehaald door je maten en heb je weer iets overwonnen in de bloederige oorlog.

Helaas is de Singleplayer wel wat aan de korte kant. Na een kleine zes uur spelen zul je het museum al vrijgespeeld hebben en alle personages kunnen terugbekijken. Ook hebben de missies wat weg van de Call of Duty 4 missies, wat toch het verrassingselement wegneemt. Ik geef een voorbeeld, De eerste missie van Call of Duty 4 was op een boot die aan het einde zinkt en je tijdens het ontsnappen alle kanten op word geslingerd. Zo’n missie zit er nu ook in, maar dan in het midden van de campaign en is het geen boot, maar een instortende gevangenis. Ook zie je al direct wanneer de campaign afgelopen is als je nog vijf minuten moet spelen. Uiteraard ga ik het einde niet verklappen, maar ik kan je wel verstellen dat het een mooi einde is en er een vervolg op deze game op de markt zal verschijnen.

Spec Ops

Het paradepaartje van Modern Warfare 2 is toch wel Spec Ops. Met deze nieuwe toevoeging is het de bedoeling om alleen, split screen of online co-op verschillende kleine missies van rond de vier minuten uit te voeren. Hierbij kan je kiezen uit Alpha, Bravo, Charlie, Delta en Echo. Deze vijf categorieën bevatten ieder vijf missies. Van snipen tot hele bruggen veroveren, alles zit erin. Het is de bedoeling om bij elke missie zoveel mogelijk sterren te behalen en die kan je weer scoren door doelstellingen te halen. Overigens kun je bij elke missie maximaal drie sterren verdienen.

Als ik het zo vertel denk je misschien wel van; o leuke toevoeging, maar deze modus is zo goed uitgedacht. Zo zijn er missies dat je midden in Rio allerlei vijanden moet doden met de wreedste wapens en toevoegingen. Het is overigens niet alleen knallen, zo zijn er ook missies dat je met een vriend op sneeuwscooters rijd en je eigenlijk een race houd om zo snel mogelijk aan de overkant te komen. Kortom zit er enorm veel in deze Spec Ops modus en is het zeker een geweldige toevoeging in de game. Het enige minpuntje is dan weer dat er levels zijn die rechtstreeks uit Call of Duty 4 komen. Zo was er een sniper level precies op de plek waarbij in Call of Duty 4 je een invasie van Russen krijgt en je in het hoge gras moet verschuilen.

Multiplayer

We zijn nu aangekomen bij het deel waarvoor de meeste gamers deze game zullen kopen; de multiplayer. Wederom is het weer lekker killen en ranken, maar deze Call of Duty is toch wat anders als zijn voorgangers. Je kunt weer kiezen uit verschillende perks, wapens, attachments en nog veel meer. Dit jaar zullen we tot level 70 moeten ranken en vervolgens de Prestige Mode doen om alles weer opnieuw te beleven. Ook heb je bijna geen last van lag, ook al had Call of Duty: Modern Warfare 2 wat opstart problemen. Als de host weggaat wordt er gewoon midden in het potje een nieuwe aangewezen zodat het potje niet afgesloten word.

Zestien maps, veertien spelmodi, tal van wapens en dan nog veel meer. Het houd gewoon niet op. Ook heeft Infinity Ward er voor gekozen om de speler een titel en emblem te laten kiezen, als je bijvoorbeeld een vlag captured bij Domination dan zie je rechtsboven de titel en het emblem die jij gekozen hebt. Ook als je door iemand gekilld word zie je dat op je killcam van de des betreffende persoon die jou vermoord heeft. Er zijn zat keuzes in deze nieuwe toevoeging, zoals een soldatenhelm als emblem met de Nederlandse vlag als titel. Ook zijn de vele killstreaks nieuw, wat toch wel voor wat ophef heeft gezorgd. Bij een 25 killstreak zul je een atoombom kunnen gebruiken die iedereen en alles weggevaagd en ervoor zorgt dat het potje af is gelopen, mits je die geselecteerd hebt natuurlijk. Toch moet ik zeggen dat sommige killstreaks wat ver gezocht zijn zoals de AC130, hiermee zit je in een vliegtuig waarmee je iedereen dood kan schieten met je luchtgranaten. Zo schiet je killratio natuurlijk omhoog, toch had de AC130 voor mij er misschien wel uitgelaten mogen worden.

De perks zijn dit jaar ook wat beter uitgewerkt. Het beste perk is voor mij persoonlijk bling, die zul je op level 21 krijgen. Met bling zul je twee attachments kunnen kiezen, dat is nu eindelijk wat ik gemist had in Call of Duty 4. M4A1 met een red-dot en een silencer, het leven kan gewoon niet beter! Ook kun je dit jaar je perks upgraden, door een x aantal kills te maken zul je hem kunnen upgraden zodat je perk nog wat beter kunt gebruiken. Kortom is de multiplayer in Call of Duty: Modern Warfare 2 dus beter uitgewerkt dan zijn voorgangers, maar sommige dingen zijn over de top. Het draait niet echt meer om tactiek maar gewoon met een plaat voor je hoofd het front in lopen en iedereen en alles wat je ziet bewegen neer te knallen. Maar niet getreurd, een hoop andere dingen zijn vele malen beter en daar kunnen we dus met zijn alle van genieten.

Grafisch

Grafisch is deze game uitmuntend goed, vooral wat we gewend zijn van de Call of Duty serie. Afgezien van wat schaduwen die niet helemaal goed zijn uitgewerkt ziet alles er prima uit. Als je zelf aan het spelen bent let dan voor de grap een keer op de details, dat kun je het beste doen als je de ijswand beklimt. Zodra je jezelf optrekt zie je wat kleine barstjes ontstaan in het ijs en van dit soort voorbeelden kun je er nog tig van noemen. Ik verbaas me vooral van de omgeving die in Modern Warfare 2 alle aandacht heeft gekregen. Ook zit het met de sound van de game dik in orde. Het mooie geluid van de kogel die recht in het hart van je tegenstander vliegt geeft je iedere keer weer een kik.

Verdict

Al met al is Call of Duty: Modern Warfare 2 dus een ware topper en het zal niet veel games lukken om dit te overtreffen. Met de perfect uitgewerkte singleplayer, die helaas wat aan de korte kant is, zul je er zeker mee vermaken. Ook met het nieuwe onderdeel Spec Ops is de levensduur van het spel verhoogd en zul je er meer plezier aan beleven. Waar we vooral naar kijken is de multiplayer natuurlijk. Als je het met de multiplayer een jaar volhoud ben je denk ik één van de vele die dat doen. Wat een pracht iets is die multiplayer zeg, adrenaline gevend, boordevol geweld en een prachtig concept. Hierbij verdient de game dus het hoogste cijfer wat ooit op Nextgamer gegeven is, omdat deze game gewoon inhoudelijk beter is dan Killzone 2. We kunnen dus niet anders dan een 98 geven! Een diepe diepe buiging voor de ontwikkelaar.

  • Singleplayer
  • Spec Ops modus
  • Waanzinige multiplayer
  • De verslavende factor
  • Oorlogservaring
  • Graphics
  • Sound

 

  • Singleplayer wat aan de korte kant

98/100

About the author

Geef een reactie