Don King Boxing

Don King Boxing

Deze maand komen boxliefhebbers zeker aan hun trekken. Er zijn namelijk 2 box games voor de Nintendo Wii verschenen. Eerder kon je al een recensie lezen van Ready 2 Rumble: Revolution die werd beoordeeld met een onvoldoende namelijk een 5. Nu is het de beurt aan een andere box game genaamd Don King Boxing. Deze game komt in ieder geval wel serieuzer over, of hij net zo goed is of beter gezegd ook zo slecht is als Ready 2 Rumble: Revolution dat lees je in deze recensie!

Het begon allemaal met meppen in Wii Sports. Dit is natuurlijk leuk om even te doen maar het is niets voor een echte box liefhebber. Daarom is er nu een realistische box game verschenen namelijk Don King Boxing, voordat we dieper in de game duiken wil ik je eerst voorstellen aan dhr. Don King. Deze donkere Amerikaan geboren in de getto van Cleveland groeide op in het illegale circuit. In 1954 kwam hij voor het eerst in aanraking met justitie, nadat hij een overvaller van een van zijn gokhuizen had doodgeschoten. Zelfverdediging, oordeelde de officier van justitie, en King ging vrijuit. Na die tijd is hij verschillende keren in de bajes beland. Maar in 1971 veranderde hij, zo kwam Don King terecht in de bokswereld via een aantal vrienden. Hij hield zich bezig met het organiseren van gevechten, dit heeft lange tijd geduurd en zo is er een flinke geschiedenis ontstaan omtrent Don King die nog het meeste opviel door zijn kapsel.

In ieder geval kent Don King een prachtig verhaal maar nu gaan we kijken of de game ook zo prachtig is geworden. Zodra je de game opstart kan je beginnen met de career mode of je kan er voor kiezen om wat te gaan trainen. In de career mode probeer je als nieuweling genaamd The Kid je omhoog te werken in de boxwereld. Dit word mooi uitgewerkt door verschillende videofragmenten. Maar het concept is simpel, je stapt de ring in mep je tegenstander neer en elke keer kom je een stap verder. Onder tussen kan je ook nog langs de sportschool, hierin zijn verschillende minigames te spelen. Dit is leuk voor even maar het boxen begint pas echt als je in de ring stapt.

Beweging

In Don King Boxing voor de Nintendo Wii heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de balanceboard. Deze is niet verplicht maar dat zijn de nunchuck en Wii-mote natuurlijk wel. Je moet beide controllers in je handen hebben om een stoot uit de delen. Druk je de Z-knop op de Nunchuck of de B-knop op de Wiimote in dan deel je een lage stoot uit. Doormiddel van de A knop in te houden en je Wii-mote en nunchuck te bewegen kan je stoten van je vijand ontwijken of blokken. Dit werkt op zich allemaal prima, waar Ready 2 Rumble: Revolution toch wel de mist in ging. Deze bewegingen gebruik je tenminste in de box wedstrijden, tijdens het trainen krijg je toch andere opdrachten voor je kiezen. Zo kan je tegen een zwarte zak aanslaan maar ook fitnissen behoord tot de mogelijkheid. Uiteindelijk zorgt dit voor een betere conditie tijdens de wedstrijden.

Het trainen en het verhaallijn volgen in Don King Boxing zijn de punten die de game niet slecht doen scoren. Dit zijn juist de elementen in de game die zorgen voor een positieve beoordeling. Helaas kent de game ook een aantal zwakke plekken. Zo is het grafisch niet erg denderend te noemen, de boxers zien er prima uit maar het publiek ziet er belabberd uit. Verder is de gameplay vrij simpel, dat komt vooral door de intelligentie van de tegenpartij. Dit zijn dus wel 2 punten die essentieel zijn in een game als Don King Boxing. Daarnaast kan je naarmate het spel vordert een aantal items unlocken, zoals locaties en boxers. Dit zorgt er dan wel weer voor dat je hem langer blijft spelen.

Verdict

En dan nu de conclusie over Don King Boxing De game kent een aantal zwakke plekken, dit heeft met name te maken met grafisch oogopslag maar dit zijn we tegenwoordig wel vaker gewent van de Wii. In vergelijking met Ready 2 Rumble: Revolution scoort Don King Boxing wel een voldoende. Dit komt mede dankzij de besturing die in deze game wel goed werkt. Nog niet optimaal maar voldoende lekker te kunnen spelen. Daarnaast is het verhaal om en in game erg goed neergezet dat zich zodoende uit als een serieuze box game. Ook het toevoegen van een trainingsprogramma is een fuif naar de ontwikkelaar, zo duurt Don King Boxing namelijk ook wat langer. Al met al is Don King Boxing een game dat prima speelbaar is op de Nintendo Wii, het kent zijn zwakke punten maar ook zijn pluspunten die je hieronder kunt bekijken.

  • Betere besturing dan Ready 2 Rumble
  • Gebruik van balance board
  • Muziek “Eye of the tiger”

 

  • Grafisch erg matig
  • Eentonig

63/100

About the author

Geef een reactie