EA Sports Active

EA Sports Active

De tijd van lekker op de bank hangen met een controller in je handen is voorbij sinds de komst van de Nintendo Wii. Zo worden wij overspoeld met Nintendo Wii games die massaal geproduceerd worden. Dit keer moeten onze casueel kleding uit en de trainings pak aan, jawel het is tijd om te fitnissen met de nieuwe aanwinst van Electronic Arts, EA Sports Active. Past die toffe broek je niet meer waarin je vroeger straalde dan is dit misschien wel de oplossing.

Dit artikel over EA Sports Active is vooral bedoeld voor mensen met een overgewicht of voor diegene die zijn conditie op pijl wilt houden. Hoor jij niet tussen deze mensen dan bied EA Sports Active jouw weinig extra’s. Alles is serieus gericht op trainen, trainen en nog eens trainen. De funfactor ligt daardoor niet erg hoog, maargoed wie gaat er eigenlijk ook naar de sportschool om lol te trappen? Je komt daar voor een doel nietwaar. Maar nu wij het toch over de sportschool hebben, dit is misschien wel de oplossing om voortaan thuis te trainen zonder vast te zitten aan behoorlijk hoge kosten.

Trainen kun je overal maar het dient wel goed te gebeuren. Hier heeft Electronic Arts zich over gebogen want zij willen natuurlijk straks geen boze reacties van kopers die klagen over verrekte spieren etc. Voordat je aan slag gaat met EA Sports Active moet je allereerst je eigen profiel creëren om zo het beste uit je zelf te halen. Wanneer je een eigen profiel aanmaakt moet je jouw voornaam, geslacht, leeftijd, lengte en gewicht invullen. Aan de hand van je gewicht word berekend hoeveel calorieën je zult verbranden, wees daarom echt nauwkeurig. Eenmaal een profiel aangemaakt kun je beginnen met het aanpassen van je personage, dit is uiteraard niet van belang maar je wilt er natuurlijk niet uitzien als een sulletje. Je kunt ook sporten zonder een profiel aan te maken, kies dan voor gastenpas waardoor je toegang krijgt tot alle beschikbare sporten.

Volledige work-out

EA Sports Active kent de meeste gezonde sporten die allemaal in categorieën zijn ingedeeld. Zo heb je Bovenlichaam, Onderlichaam, Cardio en Sport. Bij bovenlichaam moet je vooral oefeningen uitvoeren die betrekking hebben op bicep curls en shoulder presses. Met deze oefeningen train je vooral je bovenlichaam. Als tweede komt onderlichaam, hier zul je verschillende oefeningen moeten uitvoeren met je benen. EA Sports Active word geleverd met een tweetal producten, de beenband en de weerstandsband. Bij bijna elke sport zul je gebruik moeten maken van deze middelen. Daarnaast moet je ook altijd de Wii-mote met Nunchuck bij de hand hebben. Op de onderstaande afbeelding staan de bijgeleverde producten weergeven. Dan is er nog de categorie Cardio waar je vooral warming up en coolingdown oefeningen uit moet voeren. Als laatste is er nog Sport, de funfactor word hier iets omhoog gekrikt doordat je kunt tennissen en volleyballen.

Na iedere training zie je een overzicht met resultaten. Die geven aan hoelang je hebt getraind en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Hier blijft het niet bij, nee je word in de gaten gehouden door een coach die jouw aan het einde van een training een feedback geeft. Het leuke is dat hij jouw lekker kan afpoeieren als je een training niet goed hebt afgerond. Ook krijg je enkele tips voor de volgende keer. Huur eens je eigen personal coach in op de sportschool, dan betaal jij je eigen bont en blauw. EA Sports Active is meer dan sporten alleen, het lijkt net of Sonja Bakker een oogje in het zeil houd…

In de game word er een dagboek bijgehouden omtrent jouw levensstijl. Zo kun je voor een vragen vuur worden gegooid, deze vragen gaan over jouw eetpatroon. Bijvoorbeeld: hoeveel glazen water heb je gister gedronken? Hoeveel porties groenten heb je gegeten etc. Aan het einde van de vragenronde word er een grafiek samengesteld, doormiddel van deze grafiek kan jouw virtuele coach bepalen waaraan je extra aandacht moet schenken. Gelukkig valt er ook wat te winnen in EA Sports Active, anders was de lol ervoor mij zo af. In je dagboek komen alle medailles te staan die jij hebt gewonnen. Om een overzicht te creëren is er ook aan dagboek kalender aanwezig, hierin kun je zien welke sporten je de afgelopen maand hebt gedaan en welke prestaties je hebt geleverd.

Met EA Sports Active kun je echt zo ontzettend veel op het gebied van sporten. Je hebt de mogelijkheid om je eigen fitness programma in elkaar te zetten. Je moet echt een doel hebben om aan de slag te gaan met deze game anders ben je er heel snel opuit gekeken. De bewegingen die je uitvoert worden wel heel erg goed en nauwkeurig op je tv scherm weergeven wat bij veel Wii games niet het geval is. Helaas kent de game ook enkele irritaties. EA Sports Active kent totaal geen humor wat voor mij toch de grootste ergernis was, maar voor een jongen zoals mij is deze game dan ook niet bedoelt. Ten tweede word EA Sports Active geleverd met een beenband. Deze beenband wilt weleens van je been afglijden wanneer je een training outfit aan hebt. Vooral bij het rennen zakt die om de tig seconden van je been, dit is niet het geval als je een gewone spijkerbroek aan hebt. Maar trainen in een spijkerbroek is ook niet alles.

Verdict

Bij de sportschool zullen zij vast niet blij zijn met de komst van EA Sports Active. Door dit speeltje ontvangen zij minder bezoekers. Trainen kun je nu lekker thuis met jouw eigen virtuele coach. Zoals ik in de recensie al een aantal keer heb aangegeven moet je wel een doel hebben voordat je EA Sports Active aanschaft. Het kan zwaar tegenvallen maar voor een ander is het de redding in nood. Je zit bijvoorbeeld niet verbonden aan de hoge kosten die de sportschool vraagt. Heel erg tof zijn ook de been en weerstands –band. Met slechts een paar klikken stel je een eigen trainingsprogramma samen en kun je lekker aan je conditie werken.

  • Bijgeleverde been / weerstandsband
  • Werk thuis aan je conditie
  • Jouw eigen virtuele coach

 

  • Hardcore gamer zal zich snel vervelen
  • Beenband wilt weleens afglijden

73/100

About the author

Geef een reactie