Enslaved

Enslaved: Odyssey to the West

Enslaved is het nieuwe actie-avonturen spel van Ninja Theory en neemt spelers mee op een boeiende- gevulde reis waar twee ongelijke karakters moeten zien te overleven. Je wordt uitgedaagd tot een mix van strategie en gevechten dat centraal staat in Enslaved. Wekt dit je interesse? Lees dan snel het vervolg van deze recensie!

Enslaved is het nieuwste parade paardje van Namco Bandai en ontwikkeld door Ninja Theory. Om het spel te kunnen spelen moet je beschikken over een PlayStation 3 of Xbox 360. En goh laten wij deze nu net in huis hebben!

Het spel dat in mijn ogen veel weg heeft van games als Tomb Raider en Heavenly Sword speelt meer dan 150 jaar in de toekomst af. De wereld is enorm veel veranderd en het enige wat overblijft is afnemende bevolking en meedogenloze robots dat de laatste brandhaarden tot de grond gelijk maakt. In Enslaved nemen spelers de rol in van een sterke en brute eenling dat in gevangenschap is genomen in gezelschap van een jonge vrouw. Er wordt alles op alles gezet om te ontsnappen uit het mysterieuze slavenschip waarin zij zich bevinden. De jonge vrouw genaamd “Trip” wilt in het begin van het verhaal maar weinig weten van de sterke gozer “Monkey”, maar Trip beseft al snel dat hij met zijn rauwe kracht en macht, de enige hoop is tot ontsnapping.

Dat het niet gelijk botert tussen Trip en Monkey komt wel vaker in totstand-komende relaties voor maar in Enslaved wordt het wel erg bond gemaakt. Eenmaal ontsnapt van het slavenschip weet Trip jouw een slavenband om te doen. Dit betekend dat wanneer het hart van Trip stopt met kloppen ook jouw hart het zal begeven. Je zit dus in een helse wereld aan een vrouw vast die je moet beschermen, kan het nog erger? Gelukkig wordt de band tussen Trip en Monkey wel beter gedurende game en zul je een traantje moeten meepikken tijdens emotionele scènes.

Nieuw Amerika

Het verhaal speelt zich in Amerika af waar alles één grote puinhoop is en zelfs het Vrijheidsbeeld niet meer is zo als wij hem kennen. Trip wilt naar het westen waar haar familie is en omdat jij aan haar vast zit zul je haar moeten volgen. Ik kan je alvast verklappen dat dit geen eenvoudige excursie gaat worden!

Spelers moeten ervoor zorgen dat zowel Monkey als Trip samen werken en navigeren. Dit zal hun enige overlevingskans zijn. Met behulp van een combinatie van melee aanvallen en blokken zal Monkey in staat zijn tot spectaculaire takedown moves. Beetje bij beetje laat hij werkelijk waar niets van zijn vijand over. Je vijanden zullen voornamelijk robots zijn en verder kun je de meest gekke obstakels verwachten. Ook ga je lekker klauteren en balanceren!

Qua gameplay valt er gelukkig weinig te klagen, alles verloopt erg soepel en in de meest grote gevechten houd je standvast de controle over je karakter. De ervaren gamer zal het misschien net wat te simpel vinden en kan helaas niet echt zijn grens opzoeken.

Een ander belangrijk aspect zijn de Graphics. De wereld waarin jij je begeeft is ontzettend groot en ook nog eens mega indrukwekkend, zo lijkt! Doordat de game lineair is kun je maar één pad bewandelen wat voor mij een enorme frustratie was. Dit geeft Enslaved ineens zoveel beperkingen want je wilt graag meer zien.. Tip voor de makers, speel eens Just Cause 2!

Verdict

Enslaved: Odyssey to the West is een vermakelijke game en past het meest in het rijtje van “een tussendoortje”. De game kent een uitgebreide story mode waarin je bezig bent met het beschermen van Trip en obstakels moet zien te passeren. Zo nu en dan vinden er gevechten plaats met één of meerdere robots. Btw, deze robots slapen weleens waardoor je niet altijd in de aanval hoeft te gaan, je kunt er ook voor kiezen om hen voorbij te sluipen! Wat Enslaved nu echt zo indrukwekkend maakt is de grote van het spel en de magische soundtrack. Je wordt werkelijk waar meegezogen in het verhaal… Helaas zal dit bij de meeste van korte duur zijn omdat er geen multiplayer of andere mode aanwezig is. Zoals ik eerder al zei, een lekker tussendoortje!

  • Indrukwekkende wereld
  • Goede soundtrack
  • Boeiend verhaal

 

  • Game is lineair
  • Gameplay misschien iets te makkelijk?

77/100

About the author