Global Agenda

Global Agenda

Global Agenda is een snelle, unieke actie MMO dat gebruik maakt van de Unreal Engine 3. In deze Massively multiplayer online game dat zich afspeelt in een spy-fiction wereld van geavanceerde technologie en gedreven agenten zul je allianties moeten smeden en aanvallen moeten uitvoeren op je vijand, met als gevolg hevige gevechten en conflicten met spelers over de hele wereld.

Global Agenda is een massively multiplayer slash futuristische third person shooter dat zich rond het jaar 2150 afspeelt. De middelen zijn schaars en een beklemmende regering streeft ernaar om haar controlerende grip rond de hele planeet uit te breiden. Er zijn mensen die dit tegen willen gaan en sturen zogeheten “Agenten” op pad. Ondertussen vormen er zich krachtige allianties met steeds betere wapens waardoor er conflicten uitbreken. Ook jij zult in Global Agenda deelnemen aan een conflict. Met een kleine overdosis aan strategie is het basisspel toch eigenlijk gebaseerd op speler vs. computer en speler vs. speler. Zo speel je op verschillende territoriums tegen je vijanden en is het ook mogelijk om je samen te voegen met andere spelers zodat je er niet alleen voor staat. Er kunnen conflicten plaatsvinden met maximaal 60 spelers per zijde.

Character Creation

Voordat je aan een gevecht deelneemt zul je een Agent moeten creëren en een klasse moeten kiezen. Assault spelers hanteren chainguns en raketwerpers waardoor zij zwaar geschut tegen kunnen gaan. Recon specialisten schakelen hun doel uit met behulp van een sniper geweer, Medics zorgen voor de gezondheid van hun team en als laatste is er de klasse Robotics. Ongeacht de situatie, waar de strijd zich afspeelt, en met hoeveel manschappen de tegenstander aanwezig is, de Robotic weet de klus altijd te klaren.

Helaas vind ik het spel niet erg spannend wat wel wordt beweerd. Je moet uren slijten aan het halen van saaie missies om een maximaal niveau te bereiken. Gezien door mijn ogen voldoet Global Agenda aan de minimumeisen voor een solide klasse gebaseerde shooter, maar het duurt lang voordat het spel zich helemaal prijsgeeft, en zelfs dan zijn de resultaten niet bijzonder indrukwekkend. De gameplay daarentegen is erg vermakelijk, dit komt dan ondermeer doordat je de beschikking hebt over een jet-pack. Met de jet kun je overal komen waar je wilt komen alleen kun je niet oneindig in de lucht blijven hangen. Een energie meter geeft de zogeheten brandstof aan.

Gelukkig zijn er verschillende niveaus waardoor je steeds betere vaardigheden kunt opdoen en de beschikking hebt tot steeds geavanceerdere wapens en gadgets. Hierdoor hangt er een soort van verslavings factor om de game. Met een low-level agent wordt je per direct platgewalst door spelers met een hoger level, dit geeft je dan de spirit om door te zetten! Ook handig om te vermelden is dat spelers die dood gaan automatisch hun laatste item aan de killer geven. Er hoeft dus niet over een lijk gelopen te worden om iets op te pikken van een dode speler.

Verdict

Allereerst wil ik jullie laten weten dat dit mijn eerst gespeelde MMO game op de PC is van de afgelopen 6 jaar. Dit soort titels liet ik altijd links liggen omdat het niet mijn interesse wekt en ik liever online games op een console speel. Toch heb ik mij kunnen vermaken met Global Agenda alleen zorgden diverse min-punten ervoor dat de vermakelijke kost van korte duur bleef. Zo is het spel grafisch niet verbluffend en kan er niet van het uitzicht en omgeving worden genoten, het is zogezegd maar een kale bedoeling. Ook de vrij lange laadtijden en het verschil tussen niveaus deden mij de das om. In Global Agenda wordt je meteen in het diepe gegooid waardoor je afgeslacht wordt door tegenspelers. Om net zo’n hoog niveau te bereiken als hen zul je allereerst saaie missies moeten behalen wat uren in beslag neemt. Het vermakelijke aan dit spel is de hevige actie dat op je scherm te zien is en de aanwezigheid van jet-packs. Vliegen met zo’n ding blijft leuk! Voor sommige zal Global Agenda verslavend zijn omdat er een drang is voor het behalen van een nog hoger niveau. Bij mij ontbrak die drang en ligt het spel weer netjes opgeborgen in de la.

  • Gameplay
  • Aanwezigheid van Jet-packs
  • Grote gevechten

 

  • Kale bedoeling
  • Missies zijn niet bijzonder

70/100

About the author