Gods of War Collection

God of War Collection

Met de leuke ervaringen van God of War III achter de rug ging ik toch maar de God of War Collection halen. Ik wilde graag het hele verhaal weten, en hoe het spel nu allemaal in elkaar zat. Als je deze serie kent, weet je al gelijk dat je enorm veel van deze serie kan verwachten. Met het einde van de game in mijn hoofd, wilde ik zelf natuurlijk weten hoe de game begon. Ik begon het spel te spelen, en waren de spellen nu wel beter dan op de PlayStation 2? In deze recensie zal ik het gaan hebben over het verhaal, gameplay, graphics, consoles, en het belangrijkste van allemaal, het remasterd Blu-Ray effect. Uiteraard zullen er nog meer belangrijke zaken volgen om deze remasterde-versie van God of War I en God of War II een goed cijfer te geven. Ik zal jullie vandaag proberen te overtuigen van de goddelijke delen God of War I en God of War II.

Ik wacht altijd even met het starten van de game. Dit doe ik vanwege de nieuwsgierigheid of er al muziek of achtergrond bij zit als je blijft hangen met je PS3 console op de disc-icoontje. Ook bij deze game was dat het geval, en de muziek in deze serie is ook echt de ideale sfeer om je bij de Griekse goden te brengen. Maar genoeg over de sfeer en andere details, nu het hoofdonderwerp. Ik startte de game op, en toen ik met God of War I begon, kreeg je eerst een kort filmpje over Kratos. Dit filmpje liet zien hoe Kratos zo’n ongelofelijke sterke krijger werd en door hulp van wie. Het verhaal van deel I gaat over Kratos die door de goden als een soort ‘slaaf’ wordt gebruikt. Kratos is eerst nog een held die door de Griekse goden wordt bewonderd. Kratos is een Spartaanse krijgsheer die op brute wijze, maar effectieve manier elke veldslag won. Dit veranderde toen Kratos tegen de Barbaren moest vechten. Op dat moment, veranderde Kratos zijn leven gigantisch….

‘Ares, destroy my enemies, and my life will be yours.’
Wanneer Kratos tegenover het enorme leger van de Barbaren staat, wordt zijn leger letterlijk en figuurlijk omgetoverd tot een bloedbad. Wanneer Kratos alleen voor de Barbaarse aanvoerder staat, en op het punt staat de genadeslag aan Kratos te geven, roept Kratos wanhopig de oorlogsgod Ares op om hem te verdedigen. Plotseling slaat het weer om, en Ares komt naar de aarde om Kratos te helpen. Vanaf dat moment werd Kratos’ leven een enorme ellende. Deel II gaat echter over hoe Kratos verraad wordt door Zeus, de oppergod van de Grieken. Vanaf dat moment wil Kratos maar één ding, en dat is wraak op Zeus en de rest van de goden op de berg Olympus. De verhaallijn van deze 2 delen zijn zeer sterk, en zijn dan ook erg goed geschreven en gemaakt door de makers van de God of War Collection. Dit is dus al een goede basis voor de game om een goed punt te geven voor deze game.

Goddelijke Wapentuig

Nadat ik jullie het verhaal heb bijgebracht, wil ik jullie graag wijzen op de wapens en gameplay van deze 2 delen van God of War. Zoals sommige onder ons weten, is dat je begint met de Blades of Chaos. Deze krijg je in deel I van de oorlogsgod Ares. Wanneer je aan het einde van deel I begint te komen, krijg je van de godin Athena de Blades of Athena. Deze wapens zijn allebei zeer bruut, en dat is een pluspuntje voor deze game. Je hebt in deze games niet alleen zwaarden, bijlen en dat soort dingen, maar ook magie. Magie krijg je meestal van de goden, en dat geeft je een goddelijke kracht..
Zo kan je bijvoorbeeld met bliksem op je vijanden gooien, of roep je een legertje doden op. Ook dit is goed voor de game en houdt er zo lekker veel afwisseling in. Ook beschik je in de 2 delen van God of War over een speciale kracht. Deze kracht is meestal een kracht die door de goden wordt gegeven. Deze activeer je met L3 + R3 button en dan krijg je een soort allesvernietigende kracht. Dan wordt je opeens enorm sterk, en heb je zo genoeg kracht om al je vijanden te versplinteren. Elke van deze geweldige en vernietigende krachten, hebben elk zo hun voordelen en nadelen.

Is de besturing wel zo fijn zou je denken? Aangezien je erg veel keuzes hebt, heeft Sony dit goed gedaan en heeft niet een erg ingewikkelde besturing gemaakt. Je moet niet te veel buttons te gelijk indrukken wil je een vijand verslaan of een item gebruiken. Je zult nooit last hebben van de besturing omdat die gewoon heel makkelijk te hanteren is. Het verhaal, de wapens en magie, en de besturing zijn al erg goed, dus dat is wel een applausje waard voor de God of War Collection. Je zult je er nooit mee vervelen, doordat het verhaal zo meeslepend is, dat je gewoon niet meer wilt stoppen met de fantastische en bloederige moves van Kratos, Ghost of Sparta. Ik wil jullie ook even wijzen op de gameplay en hoe het speelt. Doordat het verhaal dus erg lekker loopt, is de gameplay ook wel redelijk gedaan. De gameplay heeft een goede afwisseling tussen eindbazen, korte filmpjes, en andere leuke afleidende gebeurtenissen die door de gameplay zijn gestrooid. Doordat het spel zo afwisselend is, blijft het spel je keer op keer verbazen. Wat is er nog meer belangrijk voor een goed spel? Ja, je raadt het al. Ik praat natuurlijk over de moeilijkheidsgraden. Hierover heeft Sony natuurlijk ook over nagedacht, en dit zul je uiteraard vinden in God of War Collection. Ook dit is iets wat een spel een must-have game maakt. Nadat ik jullie deze informatie heb gegeven, wil ik naar een belangrijk punt gaan, namelijk de graphics.

Ik ga jullie wat meedelen op het gebied van de graphics. Mijn verwachtingen waren hoog rondom dit onderwerp, aangezien het toch een geremasterde versie van beide God of War waren. Ik bedacht in mijn hoofd eerst weer de graphics van God of War III, en toen ging ik deze vergelijken met de God of War Collection. Helaas is dit een minpuntje voor de God of War Collection. Je ziet maar weinig verschil als je zou kijken naar de PS2 versie en de PS3 versie. Het enige verschil wat ik merk, is dat de graphics van de PS3-versie alleen iets helderder en scherper zijn. Maar echt mooier kan ik het helaas niet noemen. Dat is toch wel zonde van deze geweldige collectors item. Ze hadden er beter een remake van kunnen maken, dan was dit spel toch wel hét spel wat je moet hebben. Sony heeft deze kans helaas laten liggen.

Andere belangrijke zaken, die ook van belang zijn, zijn de puzzels in de game. Puzzels zijn altijd een stukje uitdaging voor de echte gamers, en laten we hopen dat dat altijd zo blijft. Puzzels zijn er voor bedoeld om je te laten nadenken en je in te leven in de situatie. Dit lukt wel aardig bij de God of War Collection, aangezien je bij de puzzels net als Kratos moet denken. Ja net als Kratos. Daarmee bedoel ik dus dat de puzzels niet erg moeilijk zijn. Kratos wordt in de game ook niet als de meest slimme persoon gezien en dat is geheel terecht. Brute kracht maakt nog geen mensen slim. Dat is ook wel terecht, aangezien je van een avontuur game en bloederig spel veel en lastige puzzels verwacht. Maar toch vind ik dit wel een kleine misstap van Sony. Maar Sony maakt dit uiteraard goed met de verschillende eindbazen. waar je tegen moet vechten. Van mythologische soldaten tot Griekse helden en goden, de afwisseling in dit onderdeel is ook echt enorm hoog. Wanneer je een van deze helden of goden bevecht, blijf je verbaasd over de helden en goden van Griekenland. Van het vechten tegen de meest gemene wezens uit de dieptes van de hel tot tegen de meest sterke halfgoden en goden. Kortom, genoeg afwisseling om je nooit te vervelen bij het bevechten van je vijanden.

Verdict

De conclusie van deze recensie luidt dat deze game een echte must-have is. Je zult je nooit vervelen vanwege de fijne besturing, goede afwisseling tussen vechten en leuke filmpjes tussendoor. Ook natuurlijk de gameplay, aangezien je tijdens het spelen van deze games je helemaal focust op het verhaal en niet wil gaan stoppen. Kratos verdient ook wel een pluspuntje. Hij doet de meest gedurfde en bloederige dingen die je maar blijven verbazen. Deze games duren elk een uur of 10 en met deze tijd is dat al redelijk lang voor een single player. Ook de muziek is erg goed, want deze muziek laat je echt in de stijl van het oude Griekenland hangen. Helaas is deze geremasterde-versie van de game grafisch gezien niet zo hoog als je naar het laatste deel kijkt. De puzzels zijn helaas niet breinbrekend, en deze zijn een leuke afwisseling, maar ze zijn wat aan de korte kanten. Ik geef deze game een 9.2, aangezien er toch wel veel pluspuntjes in zitten. Niet hoger vanwege Sony die niet een echte remasterde versie heeft gemaakt. De graphics hadden toch wel wat hoger mogen liggen. Maar dit cijfer is terecht voor een goddelijke game als de God of War Collection.

  • Muziek die je in de sfeer laat zitten
  • Sterke verhaallijn
  • Wapens, magie en powers
  • Hanteerbare besturing
  • Fijne single player van 10 of meer uur
  • Meerdere moeilijkheidsgraden
  • Leuke eindbazen

 

  • Puzzles zijn wat makkelijk
  • De graphics zijn niet echt verbeterd

92/100

About the author