Grand Slam Tennis

Grand Slam Tennis

Waar je als echte tennis fanaat je niet druk om hoef te maken is het feit dat er geen Tennis games voor de Wii verschijnen. Want de afgelopen tijd hebben wij al verschillende titels voorbij zien komen, met name als minigame. Maar met Grand Slam Tennis van Electronic Arts hebben wij waarschijnlijk toch wel een topper onder de tennis games te pakken. Of ik hier gelijk in krijg, dat lees je in deze recensie van Grand Slam Tennis voor de Nintendo Wii.

Het belangrijkste bij Nintendo Wii games is toch wel de besturing. Indien je Grand Slam Tennis voor ongeveer €60 in huis haalt dan heb je niet alleen de game te pakken. Ook de Wii MotionPlus zal er netjes ingepakt erbij zitten voor een beter en realistischer gevoel, maar zorgt er ook voor dat de precisie van de besturing een stuk hoger ligt. Je kunt de game ook enkel met de Wiimote spelen, of Wiimote met Motionplus, en aan beide opties kun je desgewenst een Nunchuk toevoegen. Door de MotionPlus word de slagwijze enorm verbeterd. Het slaan van een diepe crosspass of een effectbal hangt nu nog meer af van je beweging.

Echt bijzonder dat EA met deze tennis game aan komt zetten is het niet. In het verleden heeft het bedrijf al aangetoond dat zij uitstekende sport games op de markt hebben gebracht. Maar of hij het nu ook haalt bij de absolute top van de tennis games zoals TOP Spin en Virtua Tennis nou dat net niet. Eerst maar eens de basis van Grand Slam Tennis. De game kent verschillende spelmodi. Uiteraard is de Career modus aanwezig waar je verschillende toernooien doorloopt en zo de top bereikt. Daarnaast kan je ook een gezellig partijtje spelen met vrienden in de multiplayer modus. Deze bestaat weer uit een aantal verschillende types zoals dubbelspel of het dubbeltellen van ballen die op de bovenkant van het net geslagen zijn

Singleplayer

Zodra je een wedstrijdje gaat spelen heb je keuze uit verschillende toernooien. En in ieder toernooi heb je ook weer de keuze uit een tennisbaan en karakter. Zo zijn onder andere Roger Federer, Boris Becker en Pete Sampras aanwezig waarmee je kunt spelen. Deze toernooien worden dan weer netjes aan elkaar gepraat door een tweetal commentatoren. Maar net zoals met voetbal games krijg je vaak dezelfde en soms ook domme uitspraken te horen. In de career of ook wel de carrière modus kan je een eigen karakter creëren en hiermee de wereldtop van tennis te behalen. Ook aanwezig, wat we vaak terug zijn bij Wii games, is een trainingsprogramma. Is je conditie dus ondermaats en heb je misschien wel overgewicht dan kun je met deze training schema een aantal calorieën verbranden. Deze dagelijkse activiteiten doe je natuurlijk in spelvorm zodat het ook nog eens leuk is.

En dan waar het zich allemaal afspeelt, namelijk de tennisbaan. Het opvallendste zodra je een wedstrijd betreed is dat alles er een beetje cartoonachtig uitziet. Zowel de spelers als het publiek zien er vrij eenvoudig uit en hebben weinig details. Maar dat betekend niet dat de game er slechter van wordt. Want voor de Nintendo Wii ziet er het uitmate indrukkenwekend uit in vergelijking met Wii games die er grafisch beroerd van af kwamen. Daarnaast ziet de tennisbal in vergelijking met de rest van de objecten er vrij groot uit waardoor het raak slaan iets word vereenvoudigd. Ook het geluid in Grand Slam Tennis is prima, zodra je aan het spelen bent krijg je het gevoel dat je in een stadion aanwezig bent waar tussendoor de stand word omgeroepen. Ook de verschillende karakters klinken prima.

Wii games speel je voornamelijk met vrienden. Dus een Wii game zonder multiplayer zou meteen al veel schade oplopen. Gelukkig heeft Grand Slam Tennis er wel één. Zo kent de multiplayer 12 verschillende spellen voor meerdere spelers. Ook de regels kun je tijdens wedstrijden in de multiplayer naar eigen wens aanpassen. De multiplayer modus speel je via ‘Tennis Party’ , het maximaal aantal deelnemers voor een wedstrijd zijn 4 personen. Maar je kan ook de computer als partner instellen. Tevens kun je ook online!

Indien je de online multiplayer betreed kan je het samen met een vriend of vriendin het opnemen tegen spelers over de hele wereld. Spelers worden automatisch en willekeurig in enkelspel- en dubbelspelwedstrijden tegenover elkaar geplaatst. Ook kan je tegen bekenden online spelen via een uitnodiging doormiddel van Wii Friend of EA Buddie lijst. Tevens kun je online de klassementen bekijken om te zien hoe hoog je staat. Ook is er een landenklassement aanwezig waarin de beste spelers per land staan genoteerd.

Verdict

En dan zijn we bij de conclusie terecht gekomen. Grand Slam Tennis valt mij absoluut niet tegen. De toevoeging van de Wii MotionPlus zorgt ervoor dat een precieze slagwijze ontstaat wat natuurlijk prachtig is in een tennis game. Daarnaast speel je in een soort van cartoonachtige stijl wat op de Nintendo Wii uitstekend word weergegeven, en dat inclusief de omgeving geluiden word er een realistische tennis game neergezet. De carriere modus is iets wat te kort, er zijn namelijk maar vier Grand Slam toernooien aanwezig die je kunt spelen. De aanwezige mini games en de multiplayer zorgt er weer voor dat je wel een aantal uur zoet zal zijn met Grand Slam Tennis.

  • Perfecte besturing
  • Verschillende spelmodi
  • Online modus

 

  • Cartoonachtige spelers
  • Carrière modus te kort
  • Aanschaf Motion Plus vrijwel noodzakelijk

75/100

About the author

Geef een reactie