Guitar Hero Greatest Hits

Guitar Hero Greatest Hits

Iedereen zal denken, weer een nieuwe Guitar Hero game? Natuurlijk kunnen we dit allemaal begrijpen ondanks dat er zoveel delen uit zijn gekomen de laatste tijd. Dit heeft natuurlijk een reden, de delen verkopen maar al te goed en dan met name het bekende World Tour! Dit maal nemen wij Guitar Hero: Greatest Hits onder de loep.

Guitar Hero Greatest Hits bied over het algemeen hele vette nummers die we in de oude Guitar Hero games ook hebben gezien of gespeeld. Wij hebben het dan over Guitar Hero, Guitar Hero II, Guitar Hero Encore: Rocks the 80’s, Guitar Hero Aerosmith en Guitar Hero III: Legends of Rock. Activision heeft dit gedaan omdat we vele nummers nog nooit hebben gespeeld omdat Guitar Hero en Guitar Hero Encore bijvoorbeeld niet voor de Xbox 360 uitkwamen maar voor de PlayStation 2. De vraag is dan ook of deze 2 games nog te koop zijn aangezien zij vrij oud zijn. Een erg goed idee dus van Activision en ook zeker goed uitgewerkt.

Wat is nou precies nieuw aan Greatest Hits? Nieuw is dat je eindelijk deze nummers ook met drums, zang en bas kan spelen. Dit is ook 1 van de redenen dat ik deze game gekocht heb. Ik zal vooral wel willen weten hoe het is om “through the fire and flames” van dragonforce op expert bas te kunnen spelen. Mijn droom is ook zeker uitgekomen! Ze hebben de nummers ook een stuk aangepast. Ik weet nog heel goed toen ik Guitar Hero 3 speelde op hard dat dit best moeilijk was. Ze hebben dit in de laatste Guitar Hero delen flink aangepast. Tevens hebben ze de game een stuk makkelijker gemaakt zodat mensen die op medium spelen het ook is kunnen proberen op hard of zelfs expert. Toch zie je wel een klein verschil als je de game vergelijkt met World Tour. Net als metallica kent deze game ook wat pittige expert liedjes waar we niet 1,2,3 doorheen komen. Ook de highway is een stuk duidelijker gemaakt waardoor het makkelijker en beter is om nummers te spelen.

GHTunes zit ook weer verwerkt in deze game net als bij Metallica en World Tour. Helaas hebben wij geen veranderingen gezien wat ik wel erg jammer vind. GHTunes is een muziekprogramma wat bij de game in het menu zit. Met dit programma kan jij je eigen nummers ontwerpen maar deze natuurlijk ook online delen met elkaar. Doormiddel van de leaderbords kan je zien welk nummer het beste word beoordeeld wat natuurlijk nog steeds op dit moment de Mario Bros Theme is. Zelf vind ik het altijd wel leuk om vele liedjes te downloaden van bepaalde theme songs. Helaas krijg je maar weinig geld als je een nummer hebt uit gespeeld.

Betere Career

De career mode is fantastisch. Een erg komisch en goed verhaal verwerkt in wat leuke filmpjes. Deze filmpjes zie je zo af en toe als je een paar liedjes in een bepaalde gig heb uitgespeeld. De career mode is wat aan de lange kant wat het ook weer tot een grote uitdaging maakt. Je moet alle 48 liedjes spelen om het spel te kunnen uitspelen. Dit was natuurlijk een groot verschil vergeleken met Metallica. Daarin hoefde je ongeveer 15 liedjes te spelen en dan was je er alweer doorheen. Wat mij opviel was ook de totale layout van de career mode. Activision slaagt er gewoon goed in door het hele spel op te fleuren met totaal nieuwe beelden in zowel het menu als de careermode menu. Voor mijn gevoel is de game nu een stuk duidelijker geworden en dit was zeker niet het geval in de laatste Guitar Hero, Metallica. Wat wel jammer is, is dat je weer goed kan zien dat het een soort expansion pack is geworden. Weinig verschillende gebieden waarin je kunt optreden maar wel erg leuk bedacht. Zo sta je bijvoorbeeld te rocken op de Chinese muur en een andere keer sta je weer in het wilde westen.

Natuurlijk zit er ook een ranking systeem in het spel net als bij de 2 vorige delen. Ik vind zelf dat ze gewoon één totale rank moeten geven over alle Guitar Hero games. Nu is het zo dat je bij elk deel gewoon netjes begint met rank 1. Hoe werkt dit precies? Voor elk liedje krijg je geld en hoeveel dat is hangt er vanaf of je op beginner, easy, medium, hard of expert speelt. Het hangt er dan ook nog vanaf of je een lange note streak hebt, de solo en het hele nummer goed gespeeld hebt. Ik vind zelf het ranken zeer verslavend en daarom was ik al bijna in een week rank 20.

De nummers zijn erg goed uitgekozen ook al miste ik wel wat toffe tracks uit Guitar Hero 3. Dan denk ik aan “Paint It Black” van de Rolling Stones en “Knights of Cydonia” van Muse. Wel kunnen wij het doen met “Message in a Bottle” van The Police en “Free Bird” van de bekende Lynyrd Skynyrd en zo zijn er maar liefst 48 nummers in Greatest Hits te spelen.

Verdict

Deze game krijgt van mij een score van 92. De reden dat ik dit gedaan heb is dat deze GH weer wat nieuws met zich meebrengt en dat zie ik vaak terug in de delen. Denk dan bijvoorbeeld aan het intro van GH Metallica en denk hierbij aan de volledige nieuwe functies van GH World Tour. Ben je dus een echte rocker en je houd van muziek games met nummers uit de jaren 80 en 90 dan moet je dit deel zeker in huis halen ! Nu nog even met trots wachten op de allernieuwste Guitar Hero namelijk Guitar Hero 5 die op 1 september 2009 in de winkels moet verschijnen met ook weer totaal nieuwe functies.

  • Goed verhaal
  • Goed ingestelde moeilijkheidsgraden
  • Lange career mode
  • Ranking Systeem

 

  • Geen online career mode
  • Geen vernieuwde GHTunes

92/100

About the author

Geef een reactie