Guitar Hero Warriors of Rock

Guitar Hero Warriors Of Rock

Een serie uitmelken kennen we weldegelijk en denken we snel aan Call Of Duty, Lips of Battlefield bijvoorbeeld. Voor de ene gamer kan dit een positief onderdeel zijn en voor de andere gamer juist weer niet. We zitten niet te wachten op weer een nieuw deel van de zoveelste van de gehele serie…
Deze recensie gaat over het 9de deel van de Guitar Hero serie die natuurlijk wel tot één van de grootste uitgemolken spellen behoort. De titel voor deze Guitar Hero is: Guitar Hero Warriors of Rock, alternatieve titel: Guitar Hero 6.

Vernieuwing

Ik zal gelijk beginnen met het belangrijkste wat iedereen wilt weten, wat is er vernieuwend aan dit deel en waarom zou ik Warriors of Rock kopen als ik ook gewoon World Tour heb. Deze vraag zou ik graag willen beantwoorden en omschrijven want ik ben erg enthousiast over Guitar Hero. Een vernieuwing is bijvoorbeeld de…

Quest Mode

De Quest Mode kan je vergelijken met een Career Mode. Het is dus gewoon een grote missie om The Beast (het beest) te verslaan en dat te doen met een aantal Warriors(krijgers) die je tijdens het spelen gaat vrijspelen. Je hebt een aantal Gigs die je moet voltooien en aan het einde van elke Gig zit een bepaald nummer wat ook leuk overeenkomt met de Warrior. Als je alle liedjes netjes haalt dan speel je dus die Warrior vrij en speelt hij automatisch mee om het beest te vernietigen en zo doe je dat dus acht keer. De quest mode heeft tussendoor nog een erg leuke Rush Gig. Rush is een bekende band die we ook kennen van Guitar Hero Greatest Hits en de gehele gig ben je ongeveer 25 minuten bezig omdat je achter elkaar 7 tracks speelt.

Tussendoor hoor je nog een erg mooi verhaal en dat samen vormt een unieke ervaring die je nog nooit heb gezien in Guitar Hero. Ik vond het indrukwekkend gedaan want zo bied het spel nog wat variatie dan alleen maar die Warriors Unlocken. Je speelt de Rush Gig voor een bepaald doel en dat is om de grote bijl vrij te spelen die vast zit in een rots. Nadat je alles heb gedaan en ook het beest heb verslagen dan komt er nog een extra gig voor de DIE HARDS onder ons. Je bespeeld onder andere Dragonforce, Slayer, Children of Bodom en nog wat andere lastige nummers.

Warrior Power

Een grote vernieuwing is ook dat men niet 5, niet 6 maar maximaal 40 sterren per nummer kan behalen als je het gehele spel uitspeeld. Je moet dus 2 maal Quest Mode spelen om de 100 procent te halen en dat kost veel tijd waar je dus ook lekker zoet mee bent. Elke Warrior heeft een eigen power en dat kan leiden tot hulp die je nodig heb tijdens lastige nummers. Zo is er bijvoorbeeld een warrior die je het gehele nummer lang een 36X score streak kan laten bezorgen. Een andere warrior kan je inzitten om bijvoorbeeld bij elke 10 noten die je raakt een beetje star power te geven. Star power zet je in om je score omhoog te krikken en je score streak te verhogen van 4X naar 8X. Bij het uitspelen van de game zullen alle 8 warriors bij elk nummer worden ingezet zodat het spelen van een liedje gemakkelijker op expert lukt terwijl je er misschien altijd moeite mee had. In de Quickplay modus kan je 2 verschillende warriors maximaal inzetten zodat je ook meerdere sterren kan behalen.

Minpunten

Geen één game is natuurlijk perfect, joh…Maar wat ik wel erg jammer vond is dat ze de speciale artiesten niet hebben nagemaakt die we horen in het spel. In Guitar Hero 5 konden we Kurt Cobain van Nirvana bewonderen en bespelen. Ook zagen we dit terug komen in Band Hero maar jammer genoeg hebben ze in Guitar Hero Warriors of Rock dit geheel eruit gedaan en kunnen we wel een paar andere artiesten vinden in de rocklist maar had dit liever gezien in de Quest Mode.

Dit is echte muziek

De nummers van Guitar Hero Warriors of Rock zijn goed uitgekozen. Deze zijn gekozen door de makers van het spel zelf. Ze wouden graag naar hun mening weten welke liedjes hun nou echt bij deze Guitar Hero vinden passen en welke ze zelf gewoon goed vinden. Dit is natuurlijk voor zowel ons als voor de makers een erg leuke actie geweest en zo kunnen wij 93 liedjes aantreffen op het gehele spel. Deze Guitar Hero heeft één van de grootste Career Mode van alle delen maar ook één van de grootste tracklist ooit verzameld op één disc.

Je kunt nu zelfs alle nummers uit de vorige Guitar Hero delen importeren in dit deel zodat je eigen maar één disc nodig heb om al je favorieten nummers te kiezen. Het kost natuurlijk wel wat Microsoft Points en dat is ook een groot minpunt terwijl je zelf voor de andere Guitar Hero delen heb betaald. Er staat een code op de achterkant van het boekje in elke Guitar Hero en met die code kun je het unlocken om te importeren. Het importeren kost 400 tot 560 Microsoft Points helaas.

Over de muziek hoef ik niet te klagen want bekende artiesten die we in de vorige Guitar Hero hebben gespeeld zullen terug komen met andere nummers. Zo vond ik het nummer “Money for Nothing” van Dire Straits een prachtige keuze en zo kan ik nog verschillende bands noemen. Aerosmith, Deep Purple, Queen, Dragonforce, Kiss, Linkin Park, Megadeth, Muse, Nickelback, The Rolling Stones en nog vele andere zitten in dit pakket samengevat. Een ongelofelijk grote lijst met zelfs Queen, wie wil dat nou niet! Het is super om al deze liederen te spelen en dan vooral in de…

Online Modus

Ik hoef niet te klagen over de Online Modus want dit werkt gewoon goed. Soms kunnen er mensen weggaan maar dan nog gaat het spel door totdat iedereen weg is. Meestal houden mensen het niet vol of breekt hun connectie wat natuurlijk altijd kan gebeuren en zul je je niet irriteren hieraan. Diverse online spelletjes zijn aanwezig zoals het bekende coop wat je kan doen, band VS band, Quickplay modus en nog vele andere spelletjes die je zelf maar moet gaan ondekken.

Verdict

Warriors of Rock zal waarschijnlijk de laatste Guitar Hero game worden van Neversoft en moeten we het volgend jaar doen met Guitar Hero Queen en Red Hot Chilli Peppers. Ik hoop dat de serie nog gewoon doorgaat maar de verkopen waren erg gedaald met de delen na Guitar Hero 3 en World Tour. Mocht dit echt de laatste game worden van Neversoft dan vind ik het een mooie afsluiting aan de serie waar ik helemaal verslaafd aan ben. Er zijn maar een aantal minpunten maar de rest is gewoon top in zijn geheel. Ik geef het spel een 8,9 en is hierbij toch wel een aanrader voor de metal/rock fans.

  • Grote Quest Mode
  • Heerlijke Tracks
  • Veel Challenges
  • Geen Justin Bieber

 

  • Betalen voor Importeren
  • Geen Special Quests

89/100

About the author