Sonic the Hedgehog 4 Episode 1

Hedgehog 4, Episode 1

Sega is onder andere de trotse en bekende maker van de Sonic serie. Wie het woord Sonic hoort, weet gelijk waar ik het over heb. Ik praat nu over onze blauwe snelheidsduivel. Sonic bestaat nu al bijna een jaar of 15, en dat wil Sega natuurlijk vieren met het nieuws om nog meer Sonic games te maken. Zo heeft Sonic weer een nieuwe game, namelijk Sonic the Hedgehog 4, Episode 1. Dit is een PSN of Xbox Live game, en kan dus gedownload worden. Maar kunnen we ons wederom vermaken in deze game over onze blauwe snelheidsduivel? Of is het deze keer net wat minder? We zullen het allemaal zien in deze recensie. De punten die voornamelijk door ons behandeld zullen worden, zijn de gameplay, besturing, graphics en andere features.

Laten we dan van start gaan met de recensie, en het eens over de besturing hebben. De besturing zit betreft deze game wel prima in orde. Zo zijn de buttons erg makkelijk. Je hebt ongeveer 6 knopjes nodig, en dat is weinig voor een game van nu. Maar een voordeel is wel dat het natuurlijk erg overzichtelijk is. Zo wordt je niet gefrustreerd over het feit dat je geen knopje kan vinden hoe je Sonic moet laten rollen of iets dergelijks. Je kan dit dus als pluspunt meegeven voor een game van Sonic. Het is aan de ene kant wel logisch dat een oude serie als deze geen ingewikkelde besturing kent. Zo blijft deze game in zijn oude, geweldige sfeer en dat is beter dan een hightech sfeer dat bij sommige games het geval is. Je moet wel toegeven dat Sega hier over nagedacht heeft.

Naast de goede basis, namelijk de besturing, waren wij ook benieuwd naar de gameplay van deze game. Deze hebben we eens kritisch bekeken, en we kwamen op het volgende uit. Deze Sonic game, zoals de meesten van Sonic, is in 2D en het is dus een echte klassieker zoals ik net al zei. Je racet er makkelijk doorheen, en de game is dan ook erg snel uitgespeeld. Dat is niet zo raar voor een downloadbare game, maar toch is het wel net iets te kort. Dat is dus een minpuntje. Niet alleen de duur van het spel, maar ook het entertainment gehalte in het spel gaat zeer snel omlaag. Het is eigenlijk een arcade game die je na een uurtje spelen niet meer wilt spelen, en hem dan bijna voorgoed aan de kant schuift. Het is een erg simpele game, en dus heeft deze Sonic game niet een juiste verhaallijn. Je kan bijna zeggen dat de verhaallijn ontbreekt. Dat vind ik een tip voor Sega. Sega zou meer aandacht moeten steken in de duur en de verhaallijn van een game als deze. Maar dat deze niet goed is, is normaal voor een arcade game, dus laat ik het niet te erg meetellen in ons oordeel over Sonic the Hedgehog, Episode 1.

Visuals

Wat de graphics betreft, kan ik deze game wel goed beoordelen. De game ziet er voor een arcade game eigenlijk best goed uit. Ik kan zelfs zeggen dat deze er uitstekend uit ziet. Zo zie je dat Sonic redelijk goed overloopt met zijn omgeving, en dat is goed voor een arcade game. Zo raak je de weg niet kwijt, en blijf je goed concentreren op onze blauwe snelheidsduivel.
De omgeving, zoals je die hierboven ziet, is niet in HD. Maar als je de game op HD speelt, ziet het er wel degelijk goed uit. De graphics zijn wel een goed puntje voor deze downloadable game.

In principe ziet het er wel goed uit, behalve dan de verhaallijn en de duur van het spel. De structuur van het spel daarentegen fleuren de game ook weer op. Zo bestaat de game uit zes acts, en in vijf daarvan moet je ook tegen een soort eindbaas spelen. Deze moet je dan op unieke wijze verslaan. Zo moet je bijvoorbeeld een wedstrijdje racen tegen een eindbaas en is het doel om eerder te zijn bij een object om de eindbaas te verslaan. Verder heb je ook nog iets positiefs, namelijk de online leaderboards. Is dat positief? Ja, in dit geval wel. Voor een arcade game is het niet normaal als er een online feature bij zit. Je speelt dan wel niet online, maar je kan je score bekijken en vergelijken met je vrienden. Een soort LittleBigPlanet principe. Zo zie je heel overzichtelijk hoelang die persoon erover heeft gedaan om de act uit te spelen, en zie je ook in welke regio die komt. Dit geeft dus een boost aan het entertainment gehalte. Al moet je daar dan wel eerst een geheel gedeelte van de game uitspelen.

Verdict

Mijn conclusie voor een klassieker als deze is dat deze game wel goed in elkaar zit qua structuur en graphics, maar dat de verhaallijn en de duur van het spel ligt tegenvallen. Deze moeten elkaar dus compenseren, wat tegenwoordig bij topgames niet meer het geval is, aangezien bijna alle minpunten zo goed worden weggepoetst.. Dat is wel jammer voor een Sonic game, aangezien je meer verwacht van deze lange serie van Sega. De online-functie is wel handig, en zo kan je tegen de klok racen om de high-score van je vrienden te verbeteren. Zo is Sonic voor enige tijd erg leuk, maar na een tijd begint het eentonig te worden en vind je er misschien niks meer aan. Dit was onze recensie over Sonic.

  • Klassieke sfeer
  • Online-functie
  • Graphics
  • Structuur

 

  • Korte speelduur
  • Eentonig
  • Slechte of bijna geen verhaallijn

69/100

About the author