Kane & Lynch 2

Kane & Lynch 2: Dog Days

Na een fijne vakantie in Portugal achter de boeg te hebben beginnen mijn werkzaamheden voor Nextgamer met het schrijven van een recensie. En niet zomaar een, nee Kane & Lynch 2: Dog Days trof ik aan in mijn brievenbus. Ook Kane & Lynch is aan een serie begonnen! Na het lezen van deze recensie kun je vast en zeker beoordelen of Square Enix verder mag gaan in de Kane & Lynch franchise.

In de misdaad game Kane & Lynch 2: Dog Days belanden we in de Chinese stad Shanghai. Ditmaal in de huid van Lynch, de partner van Kane. Deze lompe maar ook gewelddadige figuur weet de boel flink op stelten te zetten, en dat weten gamers die bekend zijn met Kane & Lynch maar al te goed. In 2011 zal Jamie Foxx als Lynch, en Bruce Willis als Kane te zien zijn in de film Kane & Lynch wat ongetwijfeld een explosie aan geweld zal opleveren. Maar back to basic. Drie jaar na het verschijnen van het eerste spektakel wat niet al te goed ontvangen werd in de media willen ze met dit tweede deel hoger scoren!

Lynch probeert in de game een leventje op te bouwen in Shanghai, alleen het probleem is dat hij zich inlaat met allerlei criminelen waarmee deals worden gesloten. Bij één deal komt zijn partner Kane zelfs overvliegen maar met de start van deze deal begint ook de pret. Deze verliep niet helemaal zoals ze voor ogen hadden en dit zorgt ervoor dat het tweetal steeds verder in de problemen raakt. Dit resulteert ook gelijk in een soort bende oorlog in Shanghai en het eerste wat je dan opmerkt is dat de levels grauwer en grimmiger zijn.

Samen met Kane die door de computer gestuurd word, of door een tweede speler ga je op pad waarin je op verschillende locaties enkele vuurgevechten uitvoert. Dit doe je onder meer tegen de politie maar ook de onderwereld die achter je aan zit. Helaas valt het verhaal wat tegen waardoor je niet echt kennis maakt met de hoofdrol spelers en lijkt het al snel op een jaren 80 film waarin het allemaal om actie draait. De makers hebben in ieder geval wel een opmerkelijke style proberen neer te zetten, ze willen je namelijk het gevoel geven dat alles word opgenomen door een Handy Cam. Teveel youtube gekeken zeker?! Desondanks zorgt dit ervoor dat het spel wel realistisch overkomt, en zegt nou zelf dit willen we allemaal in een game als Kane & Lynch 2.

Lineaire verhaallijn

De missies in het spel vervolg je op een vrij lineaire wijze. Je begint aan een missie waar je meestal van A naar B gaat en zo kom je elke keer wat verder. Dit zorgt ervoor dat de game een lage replay waarde krijgt en sneller in de kast verdwijnt. Doormiddel van de multiplayer toevoeging proberen ze dit wel te voorkomen. Er is namelijk een co-op singleplayer aanwezig waarin je samen met een vriend op de bank de onderwereld een kopje kleiner maakt. Maar er zijn ook online mogelijkheden te vinden in Kane & Lynch 2: Dog Days. Zo zijn er drie verschillende spelmodes aanwezig waarin je deze ene keer de rol aan de zijde van de politie terwijl je in een andere modus als overvaller de politie tegen moet houden. Dit is zeker een waardevolle toevoeging aan de game te noemen!

Maar Kane & Lynch 2: Dog Days is nog veel meer, hoe zit het met de wapens en de besturing? Nou dat zal ik je eens vertellen! Veel voorkomende schietijzers zijn shotguns, uzi’s en simpele pistolen. Helaas zitten hier geen upgrade mogelijkheden aan vast waardoor je al snel zin krijg in een ander wapen. Kane & Lynch 2 bestaat voornamelijk veel uit shoot-outs, dit houd in dat je voornamelijk schuilt achter objecten en bij het opstaan zoveel mogelijk vijanden uitschakelt. Dit resulteert in een over the top actie game dat lastige puzzels en tactiek achterwege laat.

Maar op den duur begin je de tekortkomingen van het spel wel te merken. De shoot-outs voelen lekker aan en samen met het camera werk ziet dit er ook goed uit. Grafische details blijven weleens waar achterwege maar dit mag de pret niet drukken. De gemiste extra’s vind je vooral terug in de duur van het spel. De missies loop je in enkele uren door waarna je ditmaal wel aan de slag kunt met de multiplayer. De besturing is sterk verbeterd ten opzichte van het vorige deel. Helaas heb ik wel het gevoel gekregen dat de reactie van dekking zoeken niet helemaal in combinatie stond met de game en mijn controller. Maar laten we in de volgende alinea eens kijken wat de sterke en zwakte punten zijn van Dog Days.

Zo is de AI oftwel de brains van de tegenstander verbeterd. Wat de game sowieso naar een hoger niveau tilt ten opzichte van haar voorganger. Wat nog meer een sterk punt is in Kane & Lynch 2 is de realistische weergave. Dit zorgt voor een prima en bijpassende sfeer, en samen met de geluideffecten scoort het op dit vlak een ruime voldoende.

Verdict

Helaas heeft de game zo zijn beperkingen en dat komt met name door het fijt dat het spel lineair is opgebouwd. De variatie aan gameplay ontbreekt alhoewel ze dit probeerde te verminderen door er een multiplayer in te bouwen. De makers hebben in dit tweede deel in ieder geval geleerd van de fouten maar wisten met Kane & Lynch 2: Dog Days ook geen topper neer te zetten. Dit betekend niet dat het een verkeerde game is, Houd je van over-the-top actie dan raad ik je deze game zeker aan. Tevens hoef ik niet voor me zelf te spreken als ik zeg dat we allemaal uitkijken naar Kane & Lynch: The Movie!

  • Realistisch
  • Multiplayer toevoeging
  • De singeplayer is een spektakel…

 

  • …maar wel te kort!
  • Vrij lineair

69/100

About the author