Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2

Left 4 Dead was een kaskraker. Valve sloeg de spijker op zijn kop met de ”vernieuwde” vier player Co-op. Het spel waarin je geïnfecteerde in hordes aan flarden schoot en waar je Special Infected vreesde is aan een vervolg toe na een tijd van DLC. Is het waard dat er een geheel nieuwe game gewijd is in plaats van downloadable content? Lees het hier!

Valve had de Left 4 Dead gamers beloofd geen nieuwe Left 4 Dead game uit te brengen en alles met DLC uit te breiden. Helaas voor de gamers, maar Valve besloot toch een nieuwe game uit te brengen onder de naam Left 4 Dead 2. Was dit een goed besluit? Jazeker, dit was een goed besluit! Met de belofte vernieuwing eraan toe te voegen gingen ze op pad met deze buitengewone game. De vernieuwing is zekers aanwezig. Met vier geheel nieuwe karakters, nieuwe wapens, nieuwe infected, nieuwe game modi, een nieuwe AI manager en maar liefst 5 nieuwe campaigns.

Apocalypse

Left 4 Dead speelde zich af in de stad, waar Left 4 Dead 2 zich afspeelt in het zuiden van Amerika. Je komt terecht in steden zoals Savannah, Georgia en New Orleans. De oude rotten die in Left 4 Dead alles kapotschoten zijn vervangen door een nieuw stelletje Amerikanen. Rochelle, Coach, Nick en Ellis zorgen dat de geïnfecteerde rennen voor hun leven en doen dat ieders op hun eigen manier en hun heerlijke persoonlijkheden. Waar Nick zegt ”Hey sweetcheeks, can you watch where you shoot”, zegt Coach ”Haul ass, lets get some gass”.
De vijf nieuwe campaigns gaan onder de naam van Dead Centre, Dark Carnival, Swamp Fever, Hard Rain en The Parish. De ene keer speelt het zich af in een winkelcentrum, dan van een snelweg naar een carnaval. Dan gaan we verder naar het moeras om naar een stadje te varen. Om vervolgens in noodweer gas te zoeken voor de boot die leeg is. Daarnaast mag je nog eens een brug over steken die door het leger wordt platgebombardeerd. Veel plezier dus.

Let’s get it on

Naast dit gaan we ook weer los met nieuwe wapens zoals de Grenadelauncher. Special ammo is ook een nieuwe toevoeging, genoeg van gewoon vuur? Dan schieten we explosieve ammunitie of vuur ammunitie! De leukste toevoeging is toch echt wel de Melee wapens. Een heus ”Smack you bitch” festijn wanneer je met een honkbalknuppel een geïnfecteerde zijn kop eraf ramt. Daarnaast kan dit ook nog eens met verschillende wapens zoals gezellige katana’s, kettingzagen en koevoeten. Heerlijk, heerlijk en nog eens heerlijk! Houdt het nu op? Nou, zeker niet. De Infected is ook weer van de partij en naast de Common Infected hebben we nu ook nog eens Uncommon Infected. Dit zijn een soort gasten zoals Clowns, Retarded Mudmen, Bouwvakkers en gasten met Biohazard suits aan. Een aardige beestenboel dus. De Special Infected hebben echter ook aan kracht gewonnen en dat met de toevoeging van de Jockey, Spitter en de Charger. De één beukt je omver, de ander kan je immobiel maken en de ander spuugt ranzige zooi over je heen. Niet te vergeten, de Witch kan nu zelfs ronddolen, watch yourself! De Survivors hebben uiteraard ook weer nieuwe hulpmiddelen zoals Adrenaline spuiten voor wat extra pit en defibrillators om mensen mee terug te brengen uit de dood. Die gasten bij Valve hebben fantasie genoeg.

Keep it coming

Wat natuurlijk niet buiten beschouwing mag worden gelaten zijn de nieuwe gamemodi zoals Scavenge en Realism. Hierbij verzamel je benzine om je doel te behalen. Dit moet je echter wel binnen een bepaald tijdsbestek doen, anders verlies je. Als je het haalt? Dan mag je trots wezen. Bij Realism wordt de moeilijkheidsgraad nog wat moeilijker, als je down gaat, spawn je niet meer. Daarnaast kunnen zombies ook veel meer hebben, uitkijken dus! De oude game modussen zoals Co-op, singleplayer, survival en versus zijn ook nog steeds aanwezig en zorgen ook voor een hoop plezier. De moeilijkheidsgraden zijn nog steeds verstelbaar in easy, normal, hard en expert. De button layout blijft hetzelfde als bij zijn voorganger en doet ook nog steeds wonderen.

Thunder and lightning

Dan heb je uiteraard ook nog het audiovisuele gedeelte. De graphics zijn zoals ze horen te zijn. Scherp en goede animaties. Kleurrijke omgevingen gecombineerd met geweldige lightning effects slepen je mee in deze bloeddorstige wereld. De audio doet het kersje op de slagroom door je te laten sidderen in de huiskamer als je gehijg hoort of gegil. Al met al geweldig dus.

Verdict

Tja, wat valt er nog te vertellen? Niet veel. Als er iets valt te vertellen, is het waarschijnlijk alleen maar goeds. Deze game is briljant en alles wat in het vorige deel slecht bleek te zijn is hier verbeterd. De vernieuwingen en toevoegingen aan deze game zijn top en zorgen voor een tijdsingrijpende game. Deze game verdient op zijn minst even hoog als menig ander game deze maand en daarom dan ook een stevig cijfer. We just want more Apocalypse!

  • Stevige verbeteringen t.o.v. de voorganger.
  • Nieuwe game modi.
  • Nieuwe wapens.
  • Nieuwe karakters en een duidelijkere verhaallijn.
  • Verbeterde AI Director.

95/100

About the author

Geef een reactie