Indiana Jones 2

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues

Met LEGO kun je in het echte leven van alles bouwen, in de digitale wereld is dit net even iets anders. Geen gebouw maar avontuur, avontuur en nog eens avontuur. Hoeveel LEGO games zijn er eigenlijk al wel niet? LEGO: Batman, LEGO: Star Wars, LEGO: Rock Band en nu ook het tweede deel van LEGO: Indiana Jones genaamd LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues. Gelukkig is het geen uitgemolken versie van het eerste deel maar volg je het avontuur van de vierde film uit de reeks.

Het opstarten van LEGO Indiana Jones 2 zorgt meteen voor een “smile on your face”. De stoere Indiana Jones theme word namelijk op de achtergrond gedraaid terwijl jij door het menu aan het switchen bent. We kunnen hoog of laag springen maar in een game als deze wil je zo snel mogelijk het avontuur aangaan en dat is ook wat ik gedaan heb. Tevens is er naast de singleplayer modus niet heel veel te beleven. Zoals ik net al vertelde volgt deze game het verhaal van de vierde Indiana Jones film, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Deze succesvolle film zag in 2008 het daglicht en ging uiteraard over Indiana die op een vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet agenten. Vervolgens ging de archeoloog opzoek naar de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar… zoals je kunt verwachten lagen er weer een hoop vijanden op de loer.

LEGO games kennen niet echt diepgaande verhalen waardoor je zomaar in de game gedumpt word.. en tja zoek het dan maar uit. Gelukkig voor mij dat de eerste levels vrij makkelijk te doorstaan waren. Wel zitten de levels vol met verborgen items en geheime routes, soms ben je talloze minuten bezig om je uit een level te worstelen zonder enige aanwezigheid van vijanden.

Coop spelen

Indiana Jones ging niet vaak alleen het avontuur aan, dus ook de LEGO mannetjes zijn liever samen. De singleplayer is met 2 spelers te doorlopen wat vaak grappige en leuke momenten met zich mee brengt. Elkaar omver rijden met LEGO mobiels, jumpen op een trampoline en elkaar irriteren met de welbekende Indiana Jones lasso. Zo zijn er nog een tal van momenten waarin er een grijns op je gezicht verschijnt. Een tweede speler kan op ieder willekeurig moment inspringen door start te drukken op zijn of haar controller. Er is ook een doel en daar doe je het voor! De singleplayer bied een goede variatie aan vecht scènes, opdrachten en speurwerk. Onderweg zul je documenten of andere items moeten verzamelen die in een later stadium van pas zullen komen. Het speurwerk dat je verricht is voornamelijk gericht op het verschuiven van objecten of het vinden van die ene hendel die je verder zal helpen.

En de LEGO dan? Nou er is LEGO aan overvloed. Alle levels bestaan volledig uit LEGO objecten en wanneer je iets molt spat dit uit elkaar tot kleine LEGO blokjes die je vervolgens kunt verzamelen. Uiteraard zorgt al die LEGO wel voor een fictieve setting waardoor je niet de spanning ervaart dat wel in de films het geval is. Hierdoor verdween de disc van LEGO: Indiana Jones 2 al snel uit mijn PlayStation 3. Voor kinderen is het wel avontuurlijk alleen zijn zij nog net iets te jong voor de Indiana Jones films en zullen ze denken… waar gaat dit over?

Maar er is meer! Deze LEGO game is er flink op vooruit gegaan en bied een langere levensduur dan ooit tevoren. De ontwikkelaar heeft er een eigen Level-editor aan toegevoegd. Waarschijnlijk zal de komende LEGO game Harry Potter ook deze editor krijgen. Veel LEGO games lijken op een regelrechte kopie maar zijn allen net wat anders aangekleed. Helaas heb je niet de mogelijkheid om te pronken met je eigen creatie, er is namelijk geen online mode aanwezig. Er valt dus ook niets te delen met andere gamers. Je kunt het altijd nog tonen aan je vrienden maar of zij daar zo gelukkig van worden is nog maar de vraag.

Verdict

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues is een grappig game om ooit eens te spelen, hij is dan ook zeker budget waardig maar zou hem niet snel voor de volle pond aanschaffen. De game is meer bedoeld voor het jongere publiek alleen kennen maar weinig van hen Indiana Jones en vervolgens is het hele spel ook nog eens in het Engels. Het duurt wel even totdat je de Singleplayer mode hebt uitgespeeld en daarbij kun je de hulp gebruiken van een vriend. Hij of zij kan op een willekeurig moment inspringen en samen met jouw genieten van wat LEGO Indiana Jones 2 allemaal te bieden heeft, alleen zal dit wel van korte duur zijn.

Singleplayer voor 2 spelers
Level editor
Weinig spanning
Gaat snel vervelen
Geen mogelijkheid om levels te delen

72/100

About the author

Geef een reactie