Lips I Love the 80's

Lips: I Love the 80’s

De inkt op de aanschafbon van Number One Hits is nog maar amper opgedroogd of Microsoft brengt alweer een vervolg uit in de LIPS-reeks: I Love the 80’s. Met de laatste recensie nog vers in het geheugen ben ik benieuwd of de minpuntjes zijn aangepakt. Dus… haal je foute kleding maar uit de kast, poets je glitterbol op en sluit de microfoons aan: we gaan terug naar de tachtiger jaren!

Degene die de jaren 80 bewust heeft meegemaakt weet dat die periode muzikaal vooral werd omlijst door poprock en mierzoete liedjes. De nummers uit die tijd zijn zo vaak op radio en TV gespeeld dat we ze nu nog uit het hoofd kunnen meezingen zodra ze weer van stal worden gehaald. En daarin schuilt de grote kracht van LIPS: I Love the 80’s. De meeste van de 40 nummers herken je binnen enkele seconden… probeer maar eens niet mee te zingen op grote hits als Don’t you want me van Human League of Vienna van Ultravox. Het werkt echt aanstekelijk!

De welbekende LIPS-formule is ook nu weer van toepassing. Elk nummer is met originele videoclip af te spelen, je muziekkennis wordt aangescherpt met weetjes en feitjes over de desbetreffende band. Met de draadloze, de RockBand of Guitar Hero microfoon ter hand werk je je door de tracklist heen. Gaat het je goed af dan verdien je, net als in de eerdere delen, medailles voor je prestatie. Ook kent LIPS een Star Power-achtige multiplier als je een reeks noten achter elkaar perfect zingt: het geheim achter de hoge scores die op alle leaderboards staan.

Met de beschrijving van LIPS: I Love the 80’s tot dusver vraag je je misschien af wat er anders is (als je met de eerdere games bekend bent natuurlijk). Nou niets eigenlijk. Microsoft heeft zelfs de moeite niet genomen om de game consistent met een jaren 80 thema in te kleden. De game moet het duidelijk hebben van de tracklist. Met deze 40 erbij staat het aantal meezingers inmiddels op 120 nummers totaal als je het door de games heen bij elkaar optelt. Ik begin in herhaling te vallen als ik mij hardop afvraag waarom dit niet gewoon als download beschikbaar is gesteld… Begrijp mij net verkeerd, LIPS: I Love the 80s is verder gewoon OK. Het zal een kwestie van smaak zijn en een goed geheugen of je deze game aan je collectie toevoegt.

Verdict

Gametechnisch gezien is LIPS: I Love the 80s stukken beter als z’n voorganger. Dat zit ‘m vooral in het feit dat de nummers dit keer wel goed op elkaar zijn afgestemd. Het is overduidelijk dat Microsoft hiermee mikt op de iets oudere gamer. Daarin zit waarschijnlijk ook het antwoord waarom deze game als ‘hard copy’ in de winkels ligt. Het oudere publiek neemt dat makkelijker mee dan wanneer ze het als download op hun harddisk moeten zetten. Vernieuwend is het zeker niet, maar wel leuk genoeg om een paar avonden met je vrienden door te halen. Zeker als ze van artiesten houden als: ABC, The Culture Club. J Geils Band of Soft Cell.

  • Goede tracklist
  • Alle microfoons te gebruiken
  • Plug & Play

 

  • Niets vernieuwends
  • Geen 80’s feel qua vormgeving

75/100

About the author

Geef een reactie