Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen

Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen

De titel verklapt al een hoop, de twee bekendste game karakters Mario en Sonic gaan helemaal los op de Olympische Winterspelen. Ze gaan niet met zijn tweeën maar nemen hun vriendenclub mee waaronder personages als Donkey Kong, Yoshi, Tails en nog vele andere. De game is te vergelijken met Mario kart alleen heb je dit keer geen vier wielen onder je kont maar een set ski’s of andere wintersport onderdelen. Met de winter opkomst is dit alvast een leuk voorproefje om in de stemming te komen.

Met bijna hetzelfde concept en boxart als Mario & Sonic op de Olympische spelen komt SEGA nu ook met het vervolg, Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen. Op de Olympische spelen in Beijing namen de 2 grootste game karakters uit de geschiedenis het tegen elkaar op in sporten als hardlopen, boogschieten, trampolinespringen, roeien, tafeltennis en nog veel meer. Maar de rivaliteit is nog niet voorbij! Zo zijn zij nu te vinden op de Winterspelen in Vancouver waar maar liefst 25 sporten worden beoefent. Je kunt deelnemen aan sporten als; skiën, skispringen, schaatsen, Freestyle, kunstrijden, ijshockey en nog veel meer.

Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen is niet simpelweg een kopie met wat sneeuw erin, nee er is hard aan gewerkt waardoor sporten nu ook met een Wii Balance Board te spelen zijn. Voor wie geen Balance Board heeft kan ook gebruik maken van de Wii mote. Maar uiteraard is het leuker om op een Balance Board te staan als je met een snowboard van een berg af raast. De verbeteringen hebben ook te maken doordat het vorige deel een beetje afgekraakt werd door Nintendo, want tja ze leggen hun Big Hit Mario wel in handen bij SEGA die bekend geworden is met het figuur Sonic. De ontwikkelingen werden dus nauwlettend in de gaten gehouden.

Menu vol met speelopties

Wanneer je Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen in huis hebt gehaald begin je met het aanmaken van een eigen account en het kiezen van een taal. Al snel kom je terecht in het menu waar je de keuze hebt uit; Winterspelen, Partyspellen, Winkelen, Records, Opties en Mail bekijken. Wanneer je kiest voor Winterspelen krijg je vier submenu’s te zien zoals één wedstrijd, festival, training en Balance Board. Als je deelneemt aan een wedstrijd kun je kiezen hoe het spel gespeeld moet worden, met zijn alle tegen elkaar, in teams of coöp. Dan volgt zich een standaard procedure dat in vele Wii games hetzelfde zijn, kies welke personages mogen deelnemen en welke sport je gaat spelen. De modus Winterspelen kan met 4 vrienden worden gespeeld.

Wil je wat meer variatie dan is Festival echt iets voor jouw. Hier kun je alleen of als team aan een evenement of competitie deelnemen. Je kunt voor elke dag meerdere evenementen selecteren en soms is er een training of competitie beschikbaar. Afhankelijk van je prestatie krijg je punten voor het resultaat. Om een dag af te sluiten moet je alle evenementen voltooien. Met de behaalde punten kun je winkelen in een dorp, let goed op want hier zijn ook coole items te vinden. Wij zullen niet alle spelmodes behandelen maar zeker geen onbelangrijke is Partygames. Er zijn drie verschillende partygames die met 1 of meerdere spelers gespeeld kunnen worden. Kies je personage en ga aan de slag met ballonnenaanvallen of panelendraaien.

Verdict

Met Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen in huis heb ik eindelijk weer eens een Wii game waar je enige tijd mee zoet bent. Er zijn nog vele onderdelen en modussen die ik niet behandeld heb in deze recensie maar zeker de moeite waard zijn om zelf uit te proberen. Ook kent de game haar minpuntjes. Grafisch is de game geen pareltje en waren er zeker verbeterpunten mogelijk. Er zijn veel verschillende spelletjes te spelen en hierdoor is de besturing in sommige sporten wat lastig te beoefenen. Toch blijft het een toppertje eerste klas dat iedere Wii gamer gespeeld moet hebben.

  • Genoeg variatie
  • Erg leuk met vrienden
  • Ondersteund Balance Board

 

  • Had grafisch beter gekund
  • Lastige besturing in enkele sporten

72/100

About the author

Geef een reactie