Ninja Blade

Ninja Blade

Trek je zwarte badjas maar aan en vecht met je ninja skills tegen gemuteerde monsters in dit action-packed hack’n’slash spel van de Japanse video game ontwikkelaar From Software (ook wel bekend van de Armored Core serie). Verbrand, elektrocuteer, blaas weg of snijd je vijanden in stukjes met een paar ziekelijk uitziende wapens en combo’s. Is dit een must have? Nextgamer zoekt het voor je uit!

Een aantal jaar geleden is een gebied met de codenaam: Alpha Site geplaagd door parasieten. Deze Alpha-worms dringen binnen in het menselijk lichaam en onthullen immense kracht en vervormen het menselijk lichaam. Deze parasieten verspreidden zich zo snel dat Alpha Site moest worden afgezonderd van de rest van de wereld om verdere infecties te voorkomen. Desondanks deze sterilisatie werd op 12 augustus 2015 een infectie waargenomen in Tokio. De verspreiding van de infectie in Tokio ging zo snel dat de Verenigde Naties geen andere optie had dan de gehele stad Tokio te isoleren.

Hier kom jij in het spel. In Ninja Blade speel je Ken Ogawa, een jonge ninja die lid is van de G.U.I.D.E. Ninja squad. Maar je gaat natuurlijk niet in je eentje Tokio redden! Ook je vader (Kanbe Ogawa) zit in de squad. Een meester in zwaardvechten en squad leader van de G.U.I.D.E. Squad. Naast je pa zit ook Kuroh Sakamoto in de squad. Kuroh Sakamoto speelt de arrogante rol in het verhaal. De lolbroek van je squad is Andy Walker. Ook lid van het team en transport piloot. Boven al deze vechtmeesters staat Michael Wilson, een zeer gerespecteerd mens door politieke leiders wereldwijd. Dit omdat hij de Alpha-wormen aan durft. Michael is directeur en oprichter van de G.U.I.D.E.. Hij helpt je door het verhaal heen door je info te geven. De G.U.I.D.E. Had door de jaren heen al wat kleine infecties verholpen, maar deze infectie is toch echt anders…

De eerste missie gooit je (letterlijk) gelijk in gevecht. Je staat in een vliegtuig dat boven Tokio vliegt. Hier krijg je een pep-talk van je pa. Natuurlijk, omdat Kuroh geen zin heeft in gelul en springt hij het vliegtuig alvast uit. Alsof het niets is. Dan krijg je een tof zwaard in je poten gedrukt van je pa en spring je het vliegtuig uit. Je bent nog niet eens op de grond en daar komen al vliegende monsters op je af. Je slacht er een aantal af door middel van quick-time events, kom je al rollend op de grond, slacht je een aantal level 1 monsters af en krijg je direct al je eerste boss fight. Sommige monsters hebben zichzelf vastgemaakt aan een voertuig (vliegtuig of helicopter) en kunnen deze besturen. Elke missie duurt ongeveer een uur en bevat meerdere boss fights (meestal ongeveer 4 tot 8). Na een aantal missies keren je vader en Kuroh Sakamoto je de rug toe. Je vader steekt zelfs een zwaard in je ribbenkas! Gelukkig overleef je het, kun je Tokio nog redden en uitvinden waarom je vader en Kuroh je hebben verraden.

Een zwaard voor elke klus

Tijdens het afslachten van monsters krijg je Blood Chrystals. Hiermee kun je, je wapens upgraden. Wat houdt dit in? Je begint al je wapens met level 1. Door middel van die Blood Chrystals maak je de wapens sterker, zien ze er gaver uit en unlock je harde combo’s / attacks. Je hebt 3 zwaarden (een lichte/dunne, een zware/dikke en dubbele zwaarden). Elk zwaard heeft eigen kenmerken. Het lichte zwaard is snel en redelijk sterk. Het dikke zwaard kan door het armor van monsters heen slaan en de dubbele zwaarden kun je gebruiken als een soort Batman riem. Hiermee kun je bijvoorbeeld van het ene gebouw naar het andere springen. Ook heb je een ninjutsu op je rug. Dit is een soort ninja ster, maar dan een stuk groter. Tijdens het spelen unlock je na verschillende boss fights verschillende ninjutsu’s. Dus je begint bijvoorbeeld met een wind-ninjutsu. Ook kun je een flame ninjutsu unlocken, deze kun je omhoog gooien en snoeihard laten neerkomen als een vuurbal. Om spoilers te voorkomen zal ik de andere 2 niet noemen. Het gebruik van je ninjutsu kost Chi. Een soort mana dat zich automatisch hervuld na een tijdje.

Door het level heen liggen kratten, dozen, tonnen en ontplofbare tonnen. Hierin zitten af en toe items zoals nieuwe kostuums, nieuwe emblemen. Met deze kostuums en emblemen kun je Ken een beetje pimpen: een nieuwe outfit geven, de kleuren van deze outfit aanpassen en een ander embleem op je hoofd zetten. Wat ook in de kratten, dozen, tonnen etc. zit zijn health points en health pieces die je door de missie heen helpen en je maximale health points kunnen verhogen. Wat je ook kan helpen in een missie is je Ninja Vision. Wanneer je even niet weet waar je heen moet, druk je op de Ninja Vision knop en zie je de plek waar je heen moet geaccentueerd. Ook dit kost Chi. Maar dit is niet de enige functionaliteit van Ninja Vision. De tweede functionaliteit van Chi is dat alles in slow motion wordt afgespeeld. Het spel bevat een klein aantal puzzel-achtige stukjes waar je bijvoorbeeld tegen een muur op moet rennen, maar er buigt een pijp over deze muur waar gas uit komt elke seconde. Door je Ninja Vision te gebruiken kun je gemakkelijk de muur op rennen zonder weggeblazen te worden door het gas.

Voor deze recensie hebben we de PC versie van Ninja Blade gespeeld. De graphics van Ninja Blade zijn heel erg gefocust op de player-/monstermodels en omgevingen in je buurt. Wanneer je bijvoorbeeld een filmpje krijgt te zien waar je naar beneden kijkt vanaf een hoog gebouw zijn de textures op de gebouwen vaag. Omdat het nacht is zou je verwachten dat op de wegen die tussen de immens hoge gebouwen auto’s rijden. Met natuurlijk de autolichten aan. Het ironische was, dat de auto’s hun lichten wel aan hadden, maar er waren geen auto’s. Je ziet dus gewoon op elke baan twee rijen van lampen heen en weer gaan.

De besturing was een geval apart. Door de gehele game zie je dat de PC versie een Xbox 360 poort is. In het menu zie je bij controls nog steeds de Xbox 360 controller staan en tijdens de quick-time events zie je de originele Xbox 360 controller icoontjes. Gelukkig hebben ze bij de meeste gevallen de keyboard toetsen toegevoegd. Wat buggy is in de PC versie van Ninja Blade, is het saven. Er wordt alleen automatisch tussen elke missie opgeslagen (niet na een checkpoint), maar je kunt niet handmatig opslaan. Dus wanneer je even een kwartier het spel wilt spelen, moet je de volgende keer dat je gaat spelen de missie geheel opnieuw beginnen. Tijdens het spelen heb je natuurlijk wel checkpoints en als je dood gaat tijdens een missie, wordt je gelukkig netjes teruggebracht naar de laatste checkpoint.

Verdict

Ik zou nog wel een aantal pagina’s kunnen typen over deze game, maar verder zal ik het kort houden.
Het idee is super, maar de uitvoering is een stuk minder. De game is vermakelijk, zeker als je van hack’n’slash games houdt (Devil May Cry serie, God of War serie, Ninja Gaiden). Door veel boss fights zit je wel met zweet in je handen te spelen, maar aan jou de keus of je dit wil. Speeltijd is ongeveer 12 uur en de game bevat geen multiplayer. Je vraag is nu: “Zal ik dit spel kopen?”. Als je echt een grote fan bent van hack’n’slash en/of ninja’s: Ja, de game houdt je bezig en van de straat. Ben je geen grote fan hiervan en lijkt het spel je gewoon wel tof: Ja, maar niet de PC versie (ervan uitgaande dat de console versie niet buggy is).

  • Groot aantal boss fights
  • Looks van de wapens
  • Combo’s
  • Quick-time events + checkpoints
  • Character aanpassen
  • Groot aantal boss fights

 

  • Niet veel variatie
  • Slechte voice acting
  • Klein aantal wapens
  • PC versie voelt afgeraffeld

60/100

About the author

Geef een reactie