R2R-Revolution

Ready 2 Rumble Revolution

Eindelijk is het zo ver, de eerste game uit de Ready 2 Rumble serie voor de Nintendo Wii. In dit derde deel stappen we met cartoon achtige sporters, presentatoren en andere sterren de box arena in. Ben je benieuwd welke raken klappen onder andere David Backham en David Hasselhof te incasseren krijgen lees dan de recensie verder…Lets GET READY TO RUMBLE!

Waar het allemaal begon voor onder andere de PlayStation, Dreamcast en de Nintendo 64 in 1999 met Ready 2 Rumble Boxing verscheen in 2000 de laatste Ready 2 Rumble game. Bijna 10 jaar later mogen wij een nieuwe game in de serie ontvangen. Voor sommige een doorn in het oog vanwege de reden dat de game alleen voor de Nintendo Wii verschijnt en niet voor de andere consoles. Heeft Atari hier wel de juiste keuze voor gemaakt? Het is natuurlijk wel een ultieme game voor de Nintendo Wii, lekker zwaaien met je Wii mote! De game is inhoudelijk niet erg veel veranderd op zijn voorgangers, ook dit keer zijn er weer 20 overdreven personages in Ready 2 Rumble Revolution gestopt met allemaal hun eigen trekjes.

In het main menu wordt gelijk duidelijk dat het spel erg veelzijdig is. Er zijn 8 speltypes waaruit je kunt kiezen. Het handigst is om te beginnen met de tutorial. Het is erg belangrijk dat je de slagen goed onder de knie krijg doordat er 21 verschillende soorten bewegingen of slagen zijn die je uit kunt voeren en dit loopt tijdens een fight anders nogal snel in de soep. Daarna heb je de mogelijkheid om een eigen boxer te creëren en dat kan in het speltype Create a Boxer. Dit is een van de leukste dingen die je kan doen omdat je de boxer net zo gek eruit kan laten zien als jezelf wil. Met deze boxer kun je gelijk een quick fight doen, dit win je echter in het begin nooit als je net gestart bent, dus is het handiger om te starten met het Championship.

Veel te doen

Het speltype Championship kun je beschouwen als de single player mode. Je begint als rookie in een gym en moet doormiddel van trainingen de champion worden. Verders is er nog de Arcade mode waarbij je 8 rondes achter elkaar moet winnen met een boxer naar eigen keuze. Doe je het goed in de Arcade mode dan kun je andere boxers vrij spelen. De multiplayer is ondergebracht in de speltypes Team Fight en Tournament en ook een Quick fight kun je met zijn tweeën doen, in deze speltypes kun je met elkaar of los van elkaar de beste worden na een paar rondes en je kunt een eigen toernooi beginnen. Als laatste kun je ook nog kiezen uit verschillende Minigames. Er zijn 8 soorten minigames waarbij je steeds je eigen record kan verbeteren.

De besturing van deze game is een vergeten onderdeel in de ontwikkeling van Ready 2 Rumble. In de toturial gaat alles nog best goed maar als je eenmaal een fight begint gaat het meestal de verkeerde kant op. Hoe goed je de controller ook beweegt, op het scherm komt het vaak niet tot de juiste slag of stoot. Een beetje rondzwaaien werkt soms nog beter. Dit is dus erg jammer voor een game die zo veelzijdig is als deze. Ook in de minigames heb je last van deze problemen.

Grafisch is deze game nog niet eens zo slecht als de doorsnee Wii game. De boxers zijn van zichzelf al vrij misvormd te noemen en dit maakt het spel eigenlijk wel grappig. Wel jammer is dat de omgeving dan weer wel echt slecht is. Het gaat natuurlijk om de boxers en het spel maar de supporters zien er niet uit. De geluidseffecten zijn naast het wel bekende Lets get ready to rumble!!! Niet echt heel bijzonder te noemen. Wat rare teksten van de boxer worden al snel saai, en verder valt ook hier weinig over te melden.

Verdict

De conclusie na het spelen van deze game is dus dat het een erg mooie game had kunnen zijn. En dat ‘’had kunnen zijn’’ is dus erg jammer. Een spel met zoveel soorten speltypes en mogelijkheden had met een betere besturing en met iets mooiere effecten zoals vroeger een erg goede game kunnen zijn. Vooral de besturing zorgt ervoor dat het spel gewoon soms frustrerend wordt om te spelen omdat het gewoon soms niet wil lukken hoe goed je de stoot ook met je controller doet.

Veel speltypes
Veel multiplayer opties

Erg matige besturing

50/100

About the author

Geef een reactie