Shrek Forever After

Shrek Forever After

Shrek voor eeuwig en altijd, maar blijft deze game ook leuk voor eeuwig en altijd ? Het spel komt in het begin al goed overeen met de film wat mij gelijk opviel. Shrek is een ogre en droomt hiervan om dit ook ooit weer te worden, dat alle mensen lekker bang van hem worden. Hij word behandeld als een groen lief monstertje. Hij tekent een contract waardoor er een dag uit zijn leven word weggehaald en de gemene repelsteeltje zorgde ervoor dat deze dag, de geboortedag van shrek zou worden. Hier begint het echte avontuur van shrek…

Shrek 3 heb ik alles op uitgespeeld en was zeker een goed spel. Nu er een andere ontwikkelaar bezig was aan het vierde deel van de game was ik benieuwd of dit dan een geheel nieuwe gameplay kreeg en dat blijkt ook achteraf. De camera is veranderd en zie je nu niet als third person maar schuin bovenaf waardoor het meer een strategy/puzzel spel is geworden. Je hebt verschillende karakters nodig met bepaalde puzzels oplossen. Deze puzzels zijn afwisselend en erg leuk bedacht waardoor je weer nieuwere plaatsen vind en bepaalde items kan verzamelen. Deze items zijn van belang want in elk level bevinden zich een aantal geheime voorwerpen en een aantal waardevolle schatkisten met daarin munten. Deze munten kan men dan weer verkopen aan een dealer in het dorp. Deze dealer voegt dan allerlei upgrades aan je aanvallen toe. Het maakt je vooral sterker en de combo’s zullen wat sneller en gemakkelijker gaan als normaal.

De muziek is erg mooi in het spel en dan heb ik het vooral de muziek tijdens hevige gevechten. Heerlijke rock van Joan Jett en andere artiesten klonken me om de oren. Helaas konden we het maar bij 2 nummers houden. De levels zijn leuk gedaan met variatie in de puzzels. Het spel is ook best groot maar niet als we kijken naar bijvoorbeeld de andere shrek game dan heb ik hier minder pret gehad. Het is een vrij korte game en dat vind ik erg jammer want het kon een erg goed spel zijn. Het spel telt dan ook maar liefst 7 levels waar je soms wel even mee bezig ben maar ik denk dat na 5 uur de game wel geheel is uitgespeeld op 100 procent. De spulletjes die je nog verder moet onderzoeken en verzamelen maken de game nog wel een beetje lastiger waardoor het toch wel een niet al te makkelijke game word. Het rare van alles was is dat het begin filmpje begint met de orginele engelse stemmen en dat de rest van alle andere filmpjes met nederlands gesproken word getoond. Nederlands is natuurlijk erg leuk maar vond het wel een opvallend iets.

Ik had dus veel meer van de game verwacht dan anders en dat maakt de shrek fans niet erg opwindend over Forever After. Het spel is dus gewoon kort gezegd geen 60 euro waard maar misschien 10 of 15 euro. Het is dan ook één van de mindere spellen die ik heb gespeeld op de xbox360 en dat terwijl ik een shrek fan ben als het gaat over de games. Wat ik ook erg mis in Shrek is dat er geen multiplayer games meer zijn voor 2-player. In het vorige deel waren er een aantal verschillende spelletjes die je samen met een vriend kon handhaven. In dit deel is er alleen een single player aanwezig en heb je ongeveer 7 kleine spelletjes in het spel die je zelfs in je uppie ook zou kunnen halen en die niet eens goed variëren .

Mijn uiteindelijke score voor deze game word dan een magere 6,7 doordat er toch teveel minpunten in mijn ogen zijn vertoond tijdens het spelen van Shrek: Forever After.

  • Variatie Puzzels
  • Kruist goed met Film

 

  • Weinig Levels
  • Geen 60 euro waard
  • Geen multiplayer games

67/100

About the author