SimAnimals

SimAnimals

In navolging van andere Sim games, waarbij je de macht krijgt om te bepalen wat menselijke wezens doen, heeft uitgever Electronic Arts de game Simanimals geproduceerd. In deze game krijg je de macht over een heel bos met dieren. Hoe deze game ons is bevallen kun je lezen in deze review.

Als je met de game begint beland je in een stukje natuur en een eekhoorn. Het is het begin van een reis door 11 natuur gebieden die je steeds moet unlocken. Dit unlocken doe je doormiddel van de blijheidmeter. Deze loopt steeds vol als je de dieren of natuur goed verzorgt. De gehele game zie je steeds groene gezichtjes de blijheidmeter in stromen en dat is goed. Mocht je een diertje niet goed verzorgen krijg je rode gezichtjes en dat wil je niet. In het eerste gedeelte wordt uitgelegd hoe de besturing werkt, en hoe je de aandacht kan trekken van de dieren. Zoals eerder gezegd begin je dus met een eekhoorn. Deze moet je lokken met eikeltjes. Wanneer hij deze op heeft, moet je zorgen dat hij uit je hand eet, en daarna moet je hem aaien. Dit is genoeg om het beestje helemaal gek op je te maken. Er verschijnen 3 hartjes en je kan het beestje nu zelfs meenemen in je tas. Het is de bedoeling dat je in ieder wereld deel de dieren vrienden met je laat maken. In sommige gevallen moet je ze ook vrienden met elkaar laten maken zodat ze gaan paren, en kleine diertjes gaan maken. Bij elk dier hoort steeds en net iets andere aanpak om hem vriendjes met je te laten worden. Bij elk dier moet je bijvoorbeeld eerst het voer maken waarmee je zijn of haar aandacht kan trekken. Het spel is vooral geschikt voor de kleinste onder ons omdat het voor de wat oudere gamers toch al gauw saai wordt.

Je hebt eigenlijk maar twee speltypes in deze game. Je hebt de single player mode die al eerder benoemd is en je hebt de multiplayer mode. In deze multiplayer doe je eigenlijk hetzelfde als dat je alleen speelt. Je moet met zijn tweeën, drieën of vieren steeds allemaal hetzelfde doen. Het is dus niet zo dat je bijvoorbeeld alle 4 elk een aparte opdracht doet zodat je snel klaar bent. Je moet je allemaal steeds met hetzelfde bezig houden. De multiplayer is daarom niet echt leuk.

De besturing van de game is erg wennen. Het is soms lastig om over de wereld heen te scrollen. Je moet vaak eerst helemaal uitzoomen zodat je goed boven iets hangt. Als je daarna inzoomt, kun je het goed zien. Sommige dieren die plots weg rennen of vliegen zijn daarom soms lastig terug te vinden. Hiervoor heeft Simanimals wel het vergrootglas. Hiermee kun je dieren direct opsporen. De dieren zijn wel weer simpel op te pakken. Ook het eten maken of vinden is erg simpel. Je wrijft over iets heen en hop je hebt voer. Ook het aaien werkt zo, je gaat een paar keer met het handje over de rug van een beestje en het ligt te rollenbollen van plezier. Verders zitten menu’s op verschillende plaatsen verstopt. Maarja zoals bij iedere game wen je hier wel weer snel aan.

Grafisch is deze game echt tegenvallend. Het moet gezegd worden dat de wii niet bekend staat om zijn goed grafische vermogens maar in deze game is ook niet echt veel moeite gedaan om hier iets aan te compenseren. De dieren zijn erg hoekig en het spel loopt niet altijd vlekkeloos. Ook zijn bij zaken zoals eten geven geen speciale eet effecten gemaakt. Je houdt iets voor een dier en plots is het weg.

Muziek is in deze game niet echt aan de orde. Er is steeds hetzelfde achtergrond muziek te horen. Verder waan je, je in een natuurlijke omgeving dus hoor je vogeltjes fluiten en beestjes ritselen. Elk dier maakt zijn eigen geluid dus dat is goed.

Verdict

De conclusie van deze game is dat deze game echt geschikt is voor de jongere gamers tot 14 jaar. Het is niet moeilijk en zal het wegens de dieren vooral bij de meisjes goed doen. Voor de wat oudere gamer 18+ is dit echter geen aanrader. Er zijn simpel weg teveel tegenvallende dingen om het echt een leuke game te vinden.

  • Geluid klinkt goed

 

  • Grafisch erg slecht
  • Te makkelijke gameplay oudere spelers

61/100

About the author

Geef een reactie