Skate 2

Skate 2

Skaten doe je in een….. leeggepompt ZWEMBAD! Juist, dat is een van de mogelijkheden die Skate 2 je te bieden hebt. Geen Tony Hawk te bekennen in deze game, alleen maar straat schoffies met ranzige namen. Dat maakt deze game echter tot een genot om te spelen en dat komt niet door de gasten die non stop onder invloed zijn van de dope.

De eerst Skate game heb ik niet gespeeld, dus ik wist ook niet echt wat ik hiervan moest gaan verwachten. Na het spel opgestart te hebben kreeg ik een ‘’cheesy’’ cutscene voor mijn kiezen. Het leek of het acteurs waren of iets dergelijks, maar het deed mij het gevoel geven dat ik uit de gevangenis kwam en dat was nog zo ook. Ach ja, het leven is hard voor mensen die skaten.

Zoals ik al eerder zei, kom je net uit de gevangenis. Je bent op het laatst bij Skate opgepakt voor skaten. Hoe toepasselijk. In ieder geval is jouw stadje verandert in een anti-skate park. Dit komt allemaal door Mongocorp. Dit laten wij, de skaters, natuurlijk niet aan ons voorbij gaan en daarom doen wij er alles aan om Mongocorp een oor aan te naaien en uiteraard het meest bevolkte skate gebied ooit te maken. Dit laten die kerels echter niet zomaar gebeuren en dan willen ze nog wel eens geweld gebruiken. Bijvoorbeeld jou gewoon keihard om duwen en dan kijken en lachen hoe je overreden wordt. Gelukkig kan je niet dood gaan, anders was ik nu inmiddels 6 keer in de grond gegooid.

Nu grijp ik weer terug op iets wat ik al eerder heb gezegd, het zwembad leegpompen. Omdat Mongocorp iedere skater een beetje probeert dwars te bomen krijg je hulp van wat maatjes. Je krijgt hulp van een brede gozer die de agenten van Mongocorp in elkaar mept en van je af houdt. Dan heb je nog een kerel die rails deblokkeert en last, but not least, het meisje dat zwembaden voor je leegpompt. Ze doen echter wel veel voor je, dus dan mag je ook wel wat centjes neertellen. Geen liefdadigheid in skateboard land. Dan kan je uiteraard je karakter customizen. Je kan hem dik, dun, lelijk, knap en weet ik veel wat maken. Uiteraard maakt iedereen zichzelf na, want je wilt natuurlijk je dromen op een stuk hout met wielen waar maken. Daar geeft dit spel je ook genoeg de gelegenheid voor, omdat je gelijk op het begin al aan de slag mag met baby stapjes.

Ze hebben aan het principe van de vorige game vastgehouden en dat is met je rechterstick de tricks doen. Bijvoorbeeld van beneden naar boven richten dan maak je een ollie en andersom maak je een zogenaamde nollie. Je kan natuurlijk ook gewoon kickflips, heelflips en dergelijke. Nou hebben ze je ook nog iets makkelijkers gegund en dat is dat je gewoon grabs met x en b kan doen. Je kan ook met RB (right bumper) je plants doen. Het is natuurlijk moeilijk te leren en daar kom ik zo nog op terug. Naast al deze leuke tricks en dergelijke kan je ook nog lekker jezelf slopen voor geld. Dit doe je in de Hall of Meat. Hier krijg je geld als je zoveel mogelijk botten breekt door zoveel mogelijk gevaarlijke ongelukken. Auto’s helpen je hierbij heel goed. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk roem te vergaren. Dit doe je door middel van skaten met zogenaamde ‘’pro’s’’ en door voor magazines te skaten. Hier krijg je bovendien sponsors door en dat levert weer leuke skatespulletjes op en ten tweede wordt je ook nog eens rijk. Je kan spots kopen en spots ‘’ownen’’ door hoge scores te behalen op speciale plekken. Er valt dus heel erg veel te doen in het liefdevolle skate dorpje.

Grafisch zit het spel wel snor. Het is niet lelijk en niet mooi, maar bij dit soort spellen draait het natuurlijk om de gameplay. De sounds zijn natuurlijk ook maar bijzaak. Alleen ergerde ik mij kapot aan de muziek, maar ja, het is maar wat mooi vindt. De muziek droeg wel bij aan het thema en maakte je wel echt zo’n skater. De cutscenes, tenminste als je je zo kan noemen, waren matig en kort. Ze hadden als ze geen tijd aan ingame graphics hebben besteed, tenminste aan minstens goede cutscenes kunnen besteden. Dat viel mij zwaar tegen. Het intro filmpje vond ik toch wel het ergste, zo gemaakt, dat hadden ze beter ook een ingame cutscene kunnen maken, want dat echte acteurs gedoe staat mij niet zo aan.

Verdict

Het spel is zeker leuk voor de gevorderde skater en ja, hier komt het minpuntje. Het is tergend moeilijk. Voordat je al die bewegingen door hebt met je rechterstickje ben je wel een paar uur verder. Als je ook het maar een beetje verkeerd doe je al of een foute trick of je gaat grandioos onderuit. Bravo trouwens voor de val phycics. Die bleven vermakelijk. Voor om te zien hoe pijnlijk je kon vallen. Als ze het spel een beetje beginner proef hadden willen maken, dan hadden ze hetgeen met het stickje niet zo tergend moeilijk moeten maken. Het rond skaten maakt dit weer echter goed en gelukkig hoef je niet alleen maar tergend moeilijke dingen te doen tijdens de challenges. Je kan gewoon simpel grinden en simpele trucjes gebruiken tijdens de meeste van deze challenges.

Misschien trachtte ze het daarmee een beetje beginner proef te maken. Het rond skaten door het denkbeeldige stadje is erg leuk, gewoon al het rondrijden en voetgangers irriteren en over auto’s heen springen maakt het leuk. Het leeg pompen van een zwembadje is ook uiteraard hartstikke leuk en draagt ook zeker bij aan leuke skatespots. Er valt helemaal niet veel aan te merken op deze game in de slechte zin. Het doet waar het voor gemaakt is en dat is om jou een realistisch skate gevoel te geven. Daarom is het misschien zo moeilijk gemaakt. Ik heb er erg van genoten en ik hoop dat ze door blijven gaan met maken van dit soort spellen, want dan kan ik mijn skate dromen tenminste nog ergens uit leven.

  • Realistische skate gevoel
  • Leuke omgeving
  • Dope muziek voor de skater

 

  • De moeilijkheidsgraad (leercurve)
  • De zwaar deprimerende cutscenes

74/100

About the author

Geef een reactie