Skate 3

Skate 3

Even een paar keer afzetten, dan de geweldig hoge schans betreden en als laatste trucjes doen voor je leven. In Skate 3 draait het niet alleen om skaten, maar ook om hoe je het hardste kan vallen met een licht tintje humor erin verwerkt. Gaat deze game de wereld verbazen of zal het allemaal maar niks worden en zal het een zogenaamde budgetbak game worden. Iedereen weet uiteraard dat Skate 3 een gevolg is van Skate 2 en Skate, maar gaan wij dat er ook van af zien? De uitgever Black Box kreeg te taak om van Skate 3 iets moois te maken. Of dat is gelukt zien we uiteraard in deze recensie.

In Skate 3 zul je niet zomaar moeten skaten. Nee, het gaat erom dat je niet alleen in je eentje, maar ook met een heel team moet gaan skaten. Jij gaat een team creëren en een eigen merk opstarten die skateboards gaat verkopen. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk skateboards verkoopt en hoe ga je dat dan aanpakken? Nou, door reclame te maken voor je bedrijf en je eigen vestigen bij de beste skaters ter wereld. Doe mee aan toernooien, wedstrijden en nog veel meer om naamsbekendheid te krijgen en je te vestigen bij de top van het bedrijfsleven. Wanneer je een level omhoog gaat zul je ook meer unlocken. Denk aan kleding, skate park dingen en bijvoorbeeld extra teamgenoten.

We beginnen maar meteen bij iets nieuws. Er zijn namelijk verschillende moeilijkheidsgraden. Wanneer je op makkelijk speelt zul je wat meer humor beleven, is het makkelijker om je evenwicht te bewaren en om goed neer te komen na een jump. Wanneer je een echte skateboard pro bent zal ik je toch aanbevelen om de hardcore mode eens uit te proberen aangezien deze lekker moeilijk is en ervoor zorgt dat niet elke jump meer zo makkelijk is om op je voeten te landen en in dit geval dus je skateboard. Uiteraard heb ik dit ook geprobeerd, maar het was in mijn geval niet zo’n succes. Bij elke jump brak ik mijn polsen wel en mijn ziektekosten rezen de pan uit. Achja, ik heb er in ieder geval een hoop lol aan beleefd en daar draait het om in Skate 3!

Nadat coach Frank mij de basismoves had bijgespijkerd kon ik even de wereld gaan verkennen. In Skate 3 race je in de stad Port Carverton. Deze wereld is totaal nieuw en zit vol met leuke schansen en andere snufjes om je skate hart helemaal bij op te halen. Je bekijkt de stad door middel van een soort missie. Blijf binnen zoveel meter bij de persoon die jou een soort rondleiding geeft. Doe je dit, dan weet je precies waar alle hoge en wrede schansen zitten. Wanneer je dit hebt gedaan zul je zien dat je met een vriend een team gaat maken en ook meteen een cameraman aanneemt om jou merk te promoten. In je skate map kun je deze uitdagingen vinden en wanneer je ze wint verkoop je weer een hoop skateboards wat natuurlijk je doel is in Skate 3.

Hall of Meat

Wat denk ik wel de meest leuke uitdaging is voor vele is natuurlijk de Hall of Meat. Een rare naam voor een prachtig iets in de game. We kennen deze uitdaging natuurlijk van de eerdere delen, maar in Skate 3 is die wat beter uitgewerkt. Je begint bij het bekende, je neemt een aanloop en je springt van een schans. Nu moet je ervoor zorgen dat je een challenge haalt die is opgegeven voordat je de dodensprong maakt. Wanneer je deze challenge niet uitvoert telt je beurt niet en zul je hem opnieuw moeten doen. Dit is wel jammer, maar te verwaarlozen door het feit dat wanneer je valt je door een soort röntgencamera je gebroken en gekneusde botten ziet. En ik moet zeggen, ik heb me vermaakt met het feit dat ik mijn schedel en mijn rug had gebroken bij een val. Je kunt er ook voor kiezen om de Spread Eagle te doen waardoor je zachter neer komt en beter kunt sturen. Deze mode heb je vaak nodig om bijvoorbeeld ergens in of op te landen.

Wanneer je bijvoorbeeld een uitdaging aangaat dat iemand een foto van je maakt terwijl je een trick doet en je voert die trick uit, dan own je hem. Wanneer je net iets extra’s doet, dan kun je zelfs een uitdaging killen en verdien je dus weer extra punten waarmee je weer een stuk meer skateboards verkoopt. Naast vele singeplayer uitdagingen zit er ook een mutliplayer in Skate 3 verwerkt. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld in je eentje online te racen of met een team die bestaat uit bijvoorbeeld vrienden in je vriendenlijst op de des betreffende console. Dit kan zorgen voor ongelofelijke leuke momenten. Zo zul je dolgelukkig zijn met elkaar wanneer je een ander online team verslaat, maar kan het ook voorkomen dat je ruzie krijgt wanneer iemand iets fout doet. Dit levert gewoon prachtige momenten op.

Grafisch zit het bij Skate 3 ook wel snor. Het is niet echt verbazingwekkend, maar voor een skate game is het zeer goed te noemen. Je kunt goed merken dat Black Box en EA zich wilde onderscheiden van de eerdere uitgekomen Skate games door onder andere zich te concentreren op de graphics. Ook de sound is perfect te noemen. De stemmen en de details tijdens het skaten, het is allemaal gewoon perfect. Wanneer je bijvoorbeeld van een trap valt dan hoor je je skateboard door rollen en tree voor tree naar beneden stuiteren. Het is moeilijk om dat geluid te verwoorden, maar wanneer je het zelf hoort dan begrijp je precies wat ik bedoel! Ook in je eigen skate park, waar je een zaal helemaal in kan richten naar jou smaak en style en die je ook kunt sharen met je vrienden, ziet alles er perfect uit en werkt alles goed.

Verdict

Kortom, Skate 3 is een waardige skate game en doet helemaal niet onder voor de grotere shooters. Mits je van skateboarden houd dan. Het is goed om te zien dat EA Skate 3 wat makkelijker heeft gemaakt voor de beginnelingen door middel van het kunnen instellen van de moeilijkheidsgraad die je overigens op elk willekeurig moment kunt veranderen. Ook is het leuk om te zien dat er een gehele nieuwe stad is gemaakt genaamd Port Carverton. Met het nieuwe crew concept zal de speeltijd van de game zich ook met uren tegelijk verlengen aangezien je veel online mogelijkheden hebt om met zo’n team te skaten. Helaas is de AI niet heel erg goed te noemen en is op een gegeven moment Skate 3 toch te makkelijk waar een hogere moeilijkheidsgraad weer te moeilijk is. Omdat Skate 3 toch erg goed scoort bij mij zal de game dus een verdiende 78 krijgen!

  • Moeilijkhiedsgraad instellen
  • Port Carverton
  • Hall of Meat
  • Multiplayer
  • Eigen Skate park bouwen
  • Grafisch

 

  • AI niet geweldig
  • Sommige momenten te makkelijk

78/100

About the author