Skate It

Skate It

De eerste Wii review van nextgamer is een feit. Deze review staat in het teken van Skate It. Dit is de opvolger van het andere skateboard spel Skate geproduceerd door EA. Voor elke skater met een Wii een geweldige kans hun skills te kunnen laten zien op de Wii. Maar ook zonder enige game kennis is dit een leuke game.

Skate It begint in het stadje San Vanelona. Dit was in voorloper Skate een echte top locatie. Dit stadje is echter getroffen door een aardbeving en veranderde in een spookstad. Echter niet voor jou. Het stadje is een perfecte plaats om te starten met skaten. Nadat je samen met de vaste cameraman uit het eerste deel Reda door de toturial bent gegaan start je met het veroveren van de hele wereld.

Dat is natuurlijk ook het doel van het spel. Je begint onderaan en je gaat gaan de weg het spel je steeds verder ontwikkelen tot skater. Je ontmoet in het spel verschillende professionele skaters, waarmee je doelstellingen moet halen om zo diverse sponsors over te halen in jou te investeren. Ook kun je op diverse skateboard tijdschriften belanden.

Er zijn diverse speltypes waar je uit kunt kiezen aan het begin van de game. Nadat je een eigen skater hebt gecreëerd kun je verder gaan met het kiezen wat je wilt gaan doen. Je kunt kiezen uit de Carrière optie. Hiermee kun je dus de wereld veroveren als skater. De Freeskate optie. Hiermee kun je dus zoals de naam al zegt vrij skaten op plaatsen. Je moet deze echter nog wel een aantal van de spots vrij spelen. Met party play (multiplayer) kun je het tegen elkaar opnemen om spots op je eigen naam te zetten. Je selecteert dan een skater samen met de spot die je wilt overnemen, en moet dan tussen de 3 tot 10 rondes spelen om te laten zien dat je de beste bent. Dit kan dan zijn op: Tijd, tricks of snelheid. Ook kun je mijlpalen halen voor de Hall of Meat. Maar hierin moet je niet te goed worden, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat je op je skateboard blijft staan. De toturails zijn erg handig om te oefenen op skills die je niet goed onder de knie hebt. Dit is in het begin erg handig om te leren.

De besturing van skate it is goed. Je kunt aan het begin van het spel kiezen tussen 3 verschillende besturingen. Het Balance board samen met de Wii Mote. De Wii mote samen met de Nunchuk of alleen met de Wii Mote. Gezien ik zelf geen Balance board heb, heb ik het gehele spel gespeeld met de Wii mote en de Nunchuk. De toturial heb je wel even nodig om te leren om te gaan met de tricks maar deze heb je erg snel door. Als je daarna de doelstellingen moet gaan halen is dit allemaal goed te doen. Je hebt de tricks namelijk zo in je hoofd zitten en als dat eenmaal automatisch gaat het je steeds makkelijker af. Dit zorgt er dan weer voor dat je skills gaan stijgen.

Grafisch is deze game redelijk. Als je de skater in het begin moet maken lijkt deze niet echt helemaal op een echt persoon. De verschillende onderdelen van het lichaam matchen niet echt. Klein hoofd, groot lichaam, lange dunne benen. De omgeving ziet er echter wel cool uit. De Wii staat natuurlijk niet bekend om zijn goede graphics, en dat is natuurlijk ook het verschil met voorganger Skate die op de console PS3 en XBOX ook veel mooier oogde. Je hebt ook geen bekende skaters waar je uit kunt kiezen. Tijdens het spel heb je hier echter geen last van. Omdat je onderaan de ladder moet beginnen is het juist leuk om met je eigen ontworpen karakter de wereld te gaan veroveren in plaats met een voorgebakken personage.

De sounds van de game zijn ook goed. De gehele game is er goede muziek om mee te skaten. Ook de geluiden van het vallen en uit voeren van tricks zijn erg realistisch. Dit maakt dus erg veel goed ten opzichte van het grafische gedeelte. Het maakt het spel namelijk erg compleet.

Verdict

De conclusie na het spelen van de game is dat ik het een erg leuk skateboard spel vindt. Hoewel de graphics niet helemaal top zijn is het toch een redelijk mooi spel om te spelen. De besturing is niet lastig en het geluid maakt veel goed van de graphics. Persoonlijk vond ik de Hall of Meat wel erg grappig omdat ik in real life nogal wat gebroken zou hebben, als ik alle stunts zelf had uitgevoerd. Voor het spel hoef je geen skate pro te zijn om het te kunnen spelen. Als beginnende skater zoals ik was het dus niet moeilijk het spel onder de knie te krijgen. Ik ben benieuwd of er nog skateboard spellen voor de Wii komen die het spel Skate It zullen overtreffen.

  • Sound
  • Besturing
  • Grafisch

85/100

About the author

Geef een reactie