Terminator Salvation

Terminator Salvation

Terminator maakt na jaren eindelijk zijn debuut op de next-gen consoles met de game Terminator Salvation, welke gebaseerd is op de gelijknamige film. De game beloofd spectaculaire actie te bieden waarbij Skynet de overhand heeft genomen over de wereld. Deze game die zich 2 jaar voor de film afspeelt heeft potentie om eindelijk eens een goede filmgame te worden. Maar is dit ook gelukt? Dat lees je hier in onze recensie van Terminator Salvation!

In Terminator Salvation sta je in de schoenen van John Connor die de leiding heeft over een team dat zich inzet om te vechten voor de mensheid. Skynet heeft de controle gekregen over computergestuurde machines, oftewel Terminators die de hele mensheid wil uitroeien. Daar steekt jij en je team een stokje voor en doet er alles aan om dit te voorkomen.

De game speelt zich 2 jaar voor de film af, waar John Connor nog niet de volledige leiding heeft over het team, maar bij verdere vorderingen in de game merk je dat hij steeds meer de overhand krijgt. Het verhaal speelt zich af in Los Angeles waar een aantal maten al jaren onder de grond leven. Zij zijn genoodzaakt om ondergronds op het metrostation te leven, aangezien Skynet je overal in de gaten houdt. Jij baant je samen met je team een weg door Los Angeles om ze te bevrijden en op je pad daarheen kom je dan ook diverse Terminators tegen die het op jou en je team hebben voorzien.

Wanneer je bekend bent met de film, sta je er niet van te kijken dat deze Terminators niet zomaar omver te schieten zijn. Het heeft echt wat kogels nodig. Maar wanneer je ontdekt hoe je ze moet uitschakelen, kom je al heel ver. Zo zul je het regelmatig op moeten nemen tegen spiders die je met wat tactiek uit zal moeten schakelen. Wanneer je ze kapot probeert te maken aan de voorkant zal dit absoluut niet werken, want hun gevoelige plaats zit aan de achterkant. Je zult ervoor moeten zorgen dat een van je teamleden de spider afleidt zodat jij hem kan aanvallen aan de achterkant. De spiders zijn erg slim en laten zich niet zomaar pakken, hoewel de T-600 Terminators gewoon op je af lopen en op je blijven schieten. Bij deze Terminators is het een kwestie van volladen met lood. Ook vliegende objecten in de vorm van wespen dien je in de game uit te schakelen, die vaak met grote getallen komen aanvliegen. Deze kun je ook op de normale manier uitschakelen met standaard wapens die te vinden zijn in andere shooter games.

Om in deze third-person shooter te overleven is het ook mogelijk om de game in co-op te spelen. Dit doe je samen met je vrouwelijke collega Blair die ook wel van aanpakken weet. Er zit een heus cover-systeem in de game om ervoor te zorgen dat je jezelf kunt beschermen tegen de Terminators. Dit werkt prima, alleen op sommige plekken zijn er iets te weinig muurtjes te vinden en is het opgestaan is plaats vergaan. Aangezien je toch wel met een aantal mensen op pad bent en zij zichzelf ook dienen te beschermen.

Speelt als een film

Deze game is zoals eerder gezegd gebaseerd op de gelijknamige film maar is absoluut niet hetzelfde als de film. Echter geeft de game wel een filmische ervaring. Dit komt door de specifieke Terminator muziek gecombineerd met verschillende soorten missies. Terminator Salvation is niet meer zoals we de games kennen van de vorige generatie consoles. In deze games ging het meer om het afknallen van de Terminators en daar moest je het mee doen. In Salvation is dit niet het geval, de missies zijn enorm verschillend, van het vernietigen van T-600 Terminators tot het beschermen van een bus. Daarbij is het een enorm pluspunt dat de game te spelen is in een offline co-op zodat je samen met een vriend aan de slag kan met deze game. Op sommige momenten in de game lijkt dit ook echt nodig te zijn, Soms heb je een vriend nodig om je tegenstanders te flanken en op tijd ervoor te zorgen dat alle Terminators zijn uitgeschakeld voordat de metro zijn bestemming bereikt. In je eentje kan dit best wel pittig zijn.

Om deze filmische ervaring nog even extra te benadrukken zijn de stemmen van de personages ingesproken door acteurs en naar onze mening is dit uitstekend gedaan. Ook de muziek geeft de game de echte Terminator ervaring. Op grafisch gebied is het ook prima in orde en door het toevoegen van verschillende moeilijkheidsgraden is het voor casual gamers ook toegankelijk. Hiermee wordt bedoeld dat Terminator fans die graag meer willen weten van Salvation, maar eigenlijk nooit games spelen, ook de game kunnen spelen. Makkelijk is bij deze game ook echt makkelijk, of in ieder geval voor de hardcore gamers. Of moeilijk ook echt als moeilijk wordt gezien is per persoon verschillend, maar over het algemeen is de game uit te spelen door iedereen.

Als je de bovenstaande tekst hebt gelezen zou je kunnen zeggen dat we nu een filmische actiegame in handen hebben die heel goed te noemen is. Dit is ook het geval, qua controls, graphics, geluid en afwisseling in de gameplay is de game dik in orde. Ontwikkelaar GRIN heeft in 14 maanden tijd de game vanaf de grond opgebouwd en een goede game op de kaart gezet. In 14 maanden een game in elkaar zetten is knap te noemen, veel ontwikkelaars doen er vaak jaren over. En hier begint het probleem van Terminator Salvation. De game is namelijk in een drie tot viertal uurtjes uit spelen. En wij zijn genoodzaakt om de game daar op af te rekenen. In de winkel zal de game voor 60 Euro in de winkelschappen liggen en wij vinden het ontzettend jammer om te moeten zeggen dat deze game eigenlijk veel meer tijd nodig had om te ontwikkelen en waar voor je geld te krijgen. Deze game had wat ons betreft hoog gescoord in de vorm van een acht wanneer de game veel langer zou zijn. Hopelijk wordt dit in de toekomst wel gedaan met filmgames zodat we een volwaardige game kunnen ontvangen.

Voor de trophy hunters moet gezegd worden dat dit de game is om trophies mee te halen. Er is namelijk geen bronzen of zilveren trophy te bekennen in de game. Er zijn 11 gouden trophies te behalen en 1 platinum. Wanneer je de singleplayer alleen of in co-op uitspeelt op gemiddelde en harde moeilijkheidsgraad heb je alle trophies behaald.

Verdict

Terminator Salvation is wat ons betreft een goede game geworden met prima graphics en fantastisch geluid. Op het gebied van gameplay scoort de game ook goed, alleen wij moeten helaas de ontzettend korte singleplayer afrekenen op de game. Deze is voor een volle 60 Euro nou eenmaal veel te kort. Naar onze mening heeft GRIN ontzettend hun best gedaan om een goede Terminator game af te leveren in die korte 14 maanden tijd. Wij hopen ook van harte dat toekomstige filmgames meer de tijd krijgen om ontwikkeld te worden. Uiteraard begrijpen wij ook wel dat zij graag de game gelijktijdig met de film op de markt willen brengen, maar dit is in dit geval het gevolg dat er geen volwaardige game op de markt wordt gebracht. De offline co-op modus waarin deze game te spelen is, is wel een enorm pluspunt. Evenals alle gouden trophies die erg makkelijk te behalen zijn. Onze conclusie is om deze game aan te schaffen wanneer die in prijs is gezakt.

  • Veel gouden trophies
  • Offline co-op
  • T-600 Terminators
  • Muziek

 

  • Veel te kort, vier uur aan gameplay
  • Alleen soms pittig

66/100

About the author

Geef een reactie