Tomb Raider Underworld

Tomb Raider: Underworld

Tomb Raider: Underworld verscheen in november 2008 voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Afgelopen maand werd ook de release van Tomb Raider: Underworld voor de PlayStation 2 vrijgegeven. Wij van Nextgamer staan niet stil en willen daarom ook oudere toptitels recenseren. En ja, Tomb Raider: Underworld hoort bij die toptitels. Het is alweer de achtste deel in de Tomb Raider reeks en natuurlijk is de altijd sexy Lara Croft weer het middelpunt van de game!

In november 2008 is alweer het achtste deel verschenen in de Tomb Raider reeks, met opnieuw Lara Croft in de hoofdrol. In het vorige deel genaamd Tomb Raider: Legend reisde Lara de hele wereld over waaronder, Bolivia, Peru en Nepal om delen van een zwaard te verzamelen. Deze game bood veel spanning en avontuur en Lara slaagde erin om haar zoektocht succesvol af te ronden. En nieuw deel kon dus zeker niet uitblijven en het nieuws dat er een nieuwe Tomb Raider game aan zat te komen verspreiden zich razendsnel.

Er kwam er een nieuw deel in de Tomb Raider serie tot leven onder de naam, Tomb Raider: Underworld. Ditmaal stort Lara Croft zich in een geheel nieuw avontuur vol oude mythes. In Tomb Raider: Underworld ben je op zoek naar de hamer van de Noorse god Thor. Het verhaal gaat over die de hamer in bezit heeft kan bergen veranderen in valleien en bezit de kracht om zelfs goden te vernietigen. Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft opnieuw een leuk avontuur voor ons op de rails gezet nietwaar?

Volgens vele is de hamer en de Noorse god Thor maar een mythe maar je komt er al snel achter dat dit niet zo blijkt te zijn. Je start het spel in een gebouw dat in brand staat. Hier moet je levend uit zien te komen wat niet al te moeilijk is. Wel hebben de ontwikkelaars er goed aan gedaan om deze eerste level in het spel te verwerken je leert namelijk in een korte tijd alle kneepjes en trucs van Lara kennen. Nadat je het brandende gebouw verlaten hebt begint het echte werk waar ikzelf eigenlijk op zat te wachten. Lara Croft vaart met haar boot rustig over de middelandse zee. Ze krijg te horen dat ze zich bevind vlakbij één van de mythes omtrent de Noorse god Thor.

Vanuit deze locatie neemt ze vanaf haar mooie boot een duike in het diepen. Onderwater kwam ik er eigenlijk pas achter hoe mooi deze game wel niet is. Hier ga ik het straks nog uitgebreid over hebben. Eenmaal onderwater moet je de ingang zoeken om in het droge underworld te komen. Eenmaal bij de plaats van bestemming aangekomen blokkeert een grote deur jouw zoektocht. Je eerste opdracht is om 2 assen te zoeken zodat de deur opengaat. Tomb Raider: Underworld bied zeer veel van deze kleine opdrachtjes. Je bent in de game veel bezig met het zoeken van voorwerpen om deuren of andere elementen te laten bewegen.

Als zijnde Lara Croft kun je weer veel trucs uitvoeren. Je hebt vele verschillende klauter technieken. Naast springen en klimmen kun je ook klauteren aan zei randen van muren en bomen. Tevens zit de gameplay erg goed in elkaar. Helaas is er wel één minpunt, zo werkt de camera view niet helemaal soepel. Hoe verder je opzoek gaat naar de hamer hoe moeilijker het word. Ook moet de dood eraan geloven. Al snel zul je een reusachtige octopus moeten doden. En dan niet op de makkelijke manier door het beest te doorzeven met kogels nee je zult voorwerpen moeten vinden en hendels omdraaien zodat er een soort rad vol met pinnen terecht komt op het flinke beesd. Erg spectaculair!

Meer wil ik niet vertellen over het avontuur dat je moet doorstaan want anders blijft er niets meer voor jullie over. Als je het spel nog niet in bezit hebt raad ik hem echt aan! Tomb Raider: Underworld zal net als in Legend over de hele wereld afspelen. Je komt bijvoorbeeld in Mexico, de Noordpool en verschillende zee gebieden. Hierdoor biedt het spel erg veel variatie en blijft het leuk om jouw avontuur door te zetten.

Tomb Raider: Underworld is grafisch gezien werkelijk een juweeltje. Alles ziet er dan ook prachtig uit, zoals de zon die over het water schittert en de inhamen in rotsen. Maar het allermooiste blijft toch Lara Croft. Tijdens het spelen van de game staat de camera voordurend naar haar achterwerk gericht. Ook zal er in het spel gevochten moeten worden, vijanden kom je niet vaak tegen maar ze zijn er zeker wel. Je beschouwd niet alleen mensen als je vijand maar ook wilde dieren zoals. Haaien, beren, tijgers etc. Ik denk alleen niet dat de dieren bescherming het leuk zal vinden dat je al die dieren aan gort kunt schieten.

Naast diverse vechttactieken heb je ook wapens in bezit. Denk aan geweren die je lekker leeg kunt schieten of granaten. Helaas zijn de explosies minder groot dan ik had verwacht. Al met al voldoet Tomb Raider: Underworld aan alle verwachtingen die de fans ook zouden verwachten. Opnieuw een spannend avontuur vol puzzels die je moet oplossen en niet te vergeten moet je erg veel klimmen. Soms is dit nog vrij lastig. Een ware opvolger van Tomb Raider: Legend is het zeker wel.

Verdict

Lara Croft is in Tomb Raider: Underworld in veilige handen bij ontwikkelaar Crystal Dynamics. Het is werkelijk waar een waanzinnige game die je ooit gespeeld moet hebben! Grafisch is het spel een juweeltje alleen als de camera view iets beter had gewerkt dan waren er bijna geen grote minpunten op te noemen. Daarnaast klinkt de sound van het spel goed in de oren alleen bij de explosie van een granaat is het nog vrij standaard. Houd je van puzzelen en wil je het een en ander van de wereld zien door de ogen van een sexy vrouw dan is Tomb Raider: Underworld zeker iets voor jouw.

  • Prachtige omgevingen
  • Vele klauter technieken
  • Sexy Lara Croft

 

  • Camera soms irritant
  • Vijanden zien er hetzelfde uit

80/100

About the author

Geef een reactie