Virtual Tennis 2009

Virtua Tennis 2009

Het mooie weer is teruggekeerd naar Nederland, zomer en sportkleren weer te voorschijn getoverd en het outdoor tennisseizoen weer gestart. En om het mooie weer op de tennisbaan te doorbrengen heeft SEGA haar nieuwste game; Virtua Tennis 2009 uitgebracht. Maar is dat spel ook wat?

Dit nieuwste tennisspel komt als een zegen uit de hemel zo lijkt het. Want voor al die tennisfanaten die ook even een balletje willen slaan na de echte matches die nu gaande zijn tijdens het Roland Garros tennistoernooi in Frankrijk. Zou dit zo maar hét spel kunnen zijn. Of het nu echt een zegen is uit de hemel of gewoon een update van Virtua Tennis 3, welke op 23 maart 2007 verscheen. Kunnen we het heel simpel houden, het is inderdaad een… update van spel uit 2007. Maar dan met een poetsbeurt op het visuele aspect. Waardoor de animaties en de lichteffecten lichtelijk verbeterd zijn.

We kunnen met Virtua Tennis 2009 meedoen aan een internationaal toernooi, soort van carrièremodus eigenlijk. Alvorens je hiermee aan de start gaat kan je, jezelf namaken als character. Hierbij heb je lekker veel keuzes om je ware ik te maken, deze character zal je gedurende de game gebruiken om steeds beter te worden en om het uiteindelijk tegen de Nadal’s en Federer’s op te nemen.Wat – in tegenstelling tot het voorgaande deel – goed gedaan is het bieden van meer variatie omdat je eerst tegen onbekende tennissers zult spelen voordat je tegen de grote mannetjes en vrouwtjes mag.

En dat creëert natuurlijk het “Ik moet onderaan beginnen” gevoel. Zoals ik al zei, je eigen gemaakte personage zal steeds beter en sterker worden gedurende de carrièremodus. Dit moet nog steeds gedaan worden – netals Virtua Tennis 3 – middels die leuke en immers grappige minigames. Van kegels omstaan met een balletje, tot piratenschepen laten zinken, het gebeurd allemaal. Tevens is de arcade gameplay van toentertijd terug, door een aantal verbeteringen is er ook meer variatie mogelijk. Namelijk als je steeds verder komt krijg je steeds meer spelers voor je die zeer technisch spelen. Waardoor vele potjes toch anders beleefd zullen worden. En wat een hele verademing is! Die tergende sprong naar het gele balletje – waardoor je sommige matches verloor – is geheel verdwenen! Misschien is dat arcade gameplay gevoel wel het sterkste uit deze game.

Train en word beter

Je dient in dit spel je vaardigheden te trainen om ooit eens met de top mee te kunnen draaien, het duurt wel een tijdje voordat je daar eindelijk bent aangekomen. Maar hoe dan ook, je kunt deze tennisvaardigheden trainen door middel van die eerder genoemde minigames, of je traint met je persoonlijke trainer; meneer Henman. Virtua Tennis 2009 zal hiernaast ook je geduld doen trainen, gezien het feit dat er om alles geladen moet worden. Is er een minigame afgerond? Ga maar terug naar de World Map en begin opnieuw met laden. En zo gaat het met alles in dit spel.

Dit had in onze optiek toch anders gekund, zeker als je kijkt naar andere (sport)games waardat gewoon niet meer aan de orde is. Door deze vele laadtijden wordt het tempo uit de game gehaald wat dus niet nodig was. Welja we werden in ieder geval weer een stuk optimistiser van het grote aantal tennissers die speelbaar zijn, en de vele – sommige officiële, andere gebaseerd op – tennisbanen die beschikbaar zijn in de game. Om het grafisch aspect van deze game niet te vergeten, zal ik die nu even snel behandelen. Het is dusdanig aangepast dat het niet als schokkend ervaren zal worden. Het oogt allemaal wel prima maar zo fantastisch is het ook weer niet. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de audio, welke in het Nederlands is. En uit ervaring is dat niet altijd even plazant om naar te luisteren.

Verdict

Virtua Tennis 2009 een vermakelijke game met enkele maar’s. De game is toegankelijk voor iedereen wat mede te danken is aan de gameplay en uitgebreiderde mogelijkheden wat weer meer variatie bied dan het voorgaande spel. Hierop de redactie hebben we ons enkele uurtjes met deze game vermaakt, naast de carrièremodus kan er ook simpelweg getennist worden zonder de hele WorldMap-Carrièremodus toestanden. Gelukkig! Want het kan ontieglijk lang duren voordat je een top wedstrijd speelt. Om even bij de maar’s terug te komen, het is jammer van de wat storende laadtijden die zich systematisch voor doen. En de wat matige graphics en audio.

  • Verbeteringen tov Virtua Tennis 3
  • Vermakelijke gameplay
  • Langdurig speelplezier
  • Minigames

 

  • De ietwat mindere graphics en audio
  • Storende laadtijden

72/100

About the author

Geef een reactie